Kirken og organisasjonene er blant de beste på frivillighet. La oss bruke Frivillighetens år 2022 på å synliggjøre dette og få mange flere med på å gjøre en innsats for andre, skriver Marit Halvorsen Hougsnæs og Kristin G. Raaum.
«Som arbeidsgiverorganisasjon vil KA fortsatt bidra med ressurser og kompetanse i arbeidet mot diskriminering», skriver KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs i en kronikk.
Middelalderkirkene trenger 1,6 milliarder til vedlikehold og 500 millioner til sikring. – Det trengs et skikkelig løft fram mot 2030, skriver Randi Moskvil Letmolie.
En fristilt folkekirke trenger et mer avklart rettslig og økonomisk grunnlag enn det regjeringen foreslår. Et bredt stortingsflertall bør kunne enes om dette, skriver Marit Halvorsen Hougsnæs i Vårt Land.
Prester og andre som tar medansvar for å opprettholde kirkelig nærvær over hele landet, bør kunne få en lønnsmessig kompensasjon for dette, skriver Marit Halvorsen Hougsnæs.
«Når folk gråtende samler seg rundt en brennende kirke, er det ikke tapt tømmer og plank de sørger over. Det er kontakten med folkekirken som forsvinner foran øynene deres», skriver fagdirektør Ingrid Staurheim i Vårt Land.
Vårt Land melder at 2 av 3 menigheter i Den norske kirke ikke ber om politiattest fra frivillige medarbeidere. Dette er ren gjetning basert på en rapport der menighetene ikke er spurt om dette.
Dagbladet feilinformerer om Den norske kirke og medlemmenes tro. Kirken tar gjerne kritikk, men det må skje på korrekt grunnlag, skriver Marit Halvorsen Hougsnæs og Kristin Gunleiksrud Raaum.
– Ikke alt kan løses i tariffavtaler, men vi har i lang tid hatt fokus på tiltak som kan redusere kirkens samlede klimaavtrykk, skriver KA i et svar til Presteforeningen.
Dette kommer ikke til å forandre på hva folk synes om sin egen kirke, skriver KAs Trygve W. Jordheim i anledningen Dagens kåring av «Norges styggeste kirke».
«Det brukes altfor lite ressurser og tankekraft på menighetsbladene med tanke på hvor mange som leser dem», skriver kommunikasjonssjef Trygve W. Jordheim.
Fristillingen av Den norske kirke har så langt pågått i gjensidig forståelse mellom kirke og stat. Etter fremleggelsen av ny trossamfunnslov ulmer det likevel nå i kirken, særlig lokalt.