Debatt: «Hver synes best om sin egen kirke»

Østenstad kirke i Asker ble innviet i 1980. «Den blir aldri noen turistattraksjon eller farsott på sosiale medier», skriver Trygve W. Jordheim. Foto: KA
Publisert: 28/01/2020
Dette kommer ikke til å forandre på hva folk synes om sin egen kirke, skriver KAs Trygve W. Jordheim i anledningen Dagens kåring av «Norges styggeste kirke».

Avisen Dagen har høstet sterk kritikk og mange lokalavisoppslag etter å ha satt i gang kåringen av «Norges styggeste kirke». I et innlegg i Dagen skriver kommunikasjonsdirektør i KA, Trygve W. Jordheim, om sin egen kirke:

«'Yes, he is a son of a bitch, but he is our son of a bitch', skal USAs president Franklin D. Roosevelt ha sagt om Nicaraguas diktator Anastasio Somoza García. Uten videre jamføring – det er fristende å si noe lignende om min egen kirke, en typisk arbeidskirke i teglstein, innviet i 1980: Ja vel, så er det kanskje en stygg kirke, men det er uansett min stygge kirke. Den blir aldri noen turistattraksjon eller farsott på sosiale medier (hvis ikke noen synes den er ekstremt stygg og tar den med i en kåring, selvfølgelig).»

Jordheim mener kåringen fort kan føre til sterkere engasjement rundt de 20 utvalgte kirkene:

«De kirkene som nå står i fare for å bli utropt til landets styggeste, kan meget vel gå ut av dette med en enda sterkere standing hos de menneskene som allerede bryr seg om dem», skriver han.

Les hele innlegget i Dagen.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone