Gratulerer Støre med valgseieren

Marit Halvorsen Hougsnæs, administrerende direktør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter. Foto: KA
Publisert: 14/09/2021
– Vi ser fram til et godt samarbeid med ny regjering, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs.

– Jeg vil gratulere Jonas Gahr Støre med valgresultatet. KA ser fram til et godt samarbeid med ny regjering, sier administrerende direktør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter, Marit Halvorsen Hougsnæs.

Allerede for to uker siden gikk KA sammen med Kirkerådet ut med forventninger til innholdet i en ny regjeringserklæring. Viktige stikkord for disse forventningene er anerkjennelse av troens betydning i menneskers liv, invitasjon til samskaping om sosiale utfordringer, fortsatt offentlig finansiering av trossamfunn og økt støtte til kulturhistorisk viktige kirkebygg.

– Kirkelig sektor er en fellesskapsbyggende sektor med stor betydning både for den enkelte, for lokalsamfunnene over hele landet og for samfunnet, sier Hougsnæs.

– Det ligger et stort potensial i å videreføre et nært samarbeid mellom staten og denne delen av det norske samfunnet. Som del av det organiserte arbeidsliv, ser vi også fram til kontakt knyttet til arbeidslivsutfordringene på vår sektor.

KA-sjefen benytter anledningen til å takke den avtroppende regjeringen.

– Jeg vil takke regjeringen Solberg og statsråd Kjell Ingolf Ropstad for et godt samarbeid gjennom mange år, sier Marit Halvorsen Hougsnæs.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone