KA gratulerer Kjersti Toppe som tros- og livssynsminister

Kjersti Toppe (Sp) er ny barne- og familieminister med ansvar for tros- og livssynspolitikk. Foto: NTB Kommunikasjon/Statsministerens kontor
Publisert: 14/10/2021
Kjersti Toppe (Sp) får ansvar for tros- og livssynsfeltet. – Vi ser fram til godt samarbeid, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs.

– Vi er glade for at tros- og livssynsfeltet får en erfaren politiker med et bredt engasjement for kirkelig og ideell sektor som statsråd. Vi ser fram til et godt samarbeid med Kjersti Toppe, sier administrerende direktør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter, Marit Halvorsen Hougsnæs.

Torsdag formiddag ble det bekreftet at Senterpartiets Kjersti Toppe (54) blir ny barne- og familieminister. Ansvaret for tros- og livssynssaker ble flyttet til Barne- og familiedepartementet fra Kulturdepartementet i 2019. Toppe bekrefter til både Vårt Land og Dagen at hun ga klar beskjed om at hun ønsket å beholde disse sakene i sitt departement.

– Det er et område jeg synes er viktig og som jeg engasjerer meg i, sier den ferske statsråden til Dagen.

Overfor avisen er hun tydelig på at hun ønsker et gode samarbeid med tros- og livssynsorganisasjonene.

– Tro er viktig i livene til folk, og vi skal være et samfunn som tilrettelegger for å ha respekt for det, fastslår hun.

Kjersti Toppe har sittet på Stortinget som representant fra Hordaland siden 2009. Hun er utdannet lege og har sittet i helse- og omsorgskomiteen, tidvis som første nestleder.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone