DISKUTERER STØTTEKUTT I «INPUT»:

– Blygheten må vi bare legge av oss

Jorunn Strand Askeland og Jens A. Bjelland (t.v) er gjest hos Trygve W. Jordheim i «Input». Foto: KA
Publisert: 06/03/2024
Høyre vil at trossamfunnene skal få mindre penger fra det offentlige. Hva gjør vi? Jorunn Strand Askeland og Jens A. Bjelland forsøker å gi svar i tredje episode av «Input».

Et utspill i Vårt Land fikk mye oppmerksomhet i Kirke-Norge nylig: «Varsler slanking av trosstøtte om Høyre får regjeringsmakt. Høyre-talsmann Tage Pettersen vil stoppe videre økning av statsstøtten til trossamfunn og bygge nytt regelverk om partiet tar regjeringsmakten», skrev avisen.

Kamp om de offentlige midlene er en del av politikken, både nasjonalt og lokalt. Men er det noe i kirkens selvforståelse som gjør at det ikke faller så naturlig å rope høyt om egen fortreffelighet?

– Ja, det er jo nesten en del av det vi får forkynt. Vi skal liksom bare være de gode tjenerne som gjør jobben i all ydmykhet, så det er ikke så rart hvis det er noen som nesten får piggene ut bare de hører om det lobbyvirksomhet.

Det sier konstituert kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet, Jorunn Strand Askeland, i episode 3 av KAs podkast «Input». Der deltar også avdelingsdirektør Jens A. Bjelland, som påpeker at kirkelig og ideell sektor er like avhengig som alle andre sektorer av tilskudd for å kunne gjøre en god jobb.

– Da må vi fortelle om hva vi gjør. Blygheten må vi bare legge av oss, rett og slett, fordi de politikerne vi snakker til – og allmennheten der ute – trenger å høre disse fortellingene. Mange steder driver vi veldig gode tilbud, men vi forteller ikke nok om dem, sier Bjelland.

Hør «Input» der du hører podkast (Spotify, Apple Podcast osv) eller her i Podbean.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone