NY EPISODE AV «INPUT»:

«Er det jeg som ødelegger Søndagsskolen?»

Søndagsskolegeneral Gøran Byberg (i midten) er gjest hos Trygve W. Jordheim (t.h.) i podkasten «Input» sammen med advokat Alexander Aas (t.v.). Foto: KA
Publisert: 14/02/2024
Søndagsskolegeneral Gøran Byberg måtte nedbemanne kraftig rett før jul i fjor. I podkasten «Input» forteller han om opplevelsen av å være en drittsekk i møte med medarbeidere.

– Det jeg har kjent på som leder og som har vært vanskelig, er at denne prosessen kan velte hele organisasjonen. Det har jeg vært redd for, og det ligger på mine skuldre. «Er det jeg som ødelegger Søndagsskolen nå?» Den redselen har jeg hatt med meg hele tiden, men den har begynt å slippe taket litt nå.

– Hadde du noe valg?

– Jeg hadde ikke gjort jobben min hvis jeg ikke hadde gjort det, nei.

I episode 2 av KAs nye podkast «Input» forteller generalsekretær i Søndagsskolen Norge, Gøran Byberg, om prosessen fram mot en kraftig nedbemanning i 2023. En tredel av staben, tilsvarende 9,5 årsverk, måtte gå.

– Hva har vært det vanskeligste i denne prosessen?

– Det har vært å være en drittsekk i møte med dem som måtte sies opp. De møtene der har ikke vært kjekke, sier Byberg.

I podkasten deltar også advokat i arbeidsgiveravdelingen i KA, Alexander Aas. Han deler sine beste råd for gjennomføring av nødvendige nedbemanningsprosesser – og peker på de vanligste feilene mange gjør.

«Input» hører du der du pleier å lytte til podkast, for eksempel Spotify eller podkast-appen på Iphone.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone