STATSBUDSJETTET 2024:

– Kirken må få merke at kommunens inntekter øker

Marit Brandt Lågøyr, viseadministrerende direktør i Hovedorganisasjonen KA. Foto: KA
Publisert: 06/10/2023
Regjeringen foreslår mer penger til kommunene. – Viktig at dette også kommer kirken til gode, sier Marit Brandt Lågøyr i KA.

I forslaget til statsbudsjett for 2024 har regjeringen lagt inn 6,4 milliarder mer i frie inntekter til kommunesektoren.

– Kommunen har mange viktige oppgaver som krever store ressurser. En av disse er ansvaret for lokalkirken gjennom bevilgningene til kirkelig fellesråd. Vi forventer at også kirken får merke at kommunene får større handlingsrom i 2024, sier viseadministrerende direktør i Hovedorganisasjonen KA, Marit Brandt Lågøyr.

I revidert nasjonalbudsjett for 2023 trakk regjeringen selv fram kommunens ansvar for kirken da bevilgningen ble justert opp i tråd med den økte lønns- og prisveksten.

– Det er et premiss fra regjeringens side at kommunene følger opp med økte tilskudd til lokalkirken, når de kompenseres for pris- og lønnsvekst i sitt rammetilskudd, sier Lågøyr.

Statstilskuddet til Den norske kirke (Kirkerådet) er foreslått økt med 5,03 prosent til 2,567 milliarder.

– Dette er et viktig politisk signal om betydningen av den innsats Den norske kirke gjør for folk og samfunn, sier Marit Brandt Lågøyr.

– Et pris- og kostnadsjustert tilskudd til kirken nasjonalt er avgjørende for at kirken skal kunne opprettholde en landsdekkende prestetjeneste, en forsvarlig administrasjon, samt nødvendige rammer for å kunne gi tilskudd til trosopplæring og diakonalt arbeid lokalt, sier hun.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone