Viste fram kirken på lokal yrkesmesse – med KA-hjelp

Solveig Tjernæs Vormeland, ungdomsdiakon i Eidsberg og Åshild Moen Arnesen, daglig leder i Eidsbergmenighetene og i Trøgstad og Båstad menighet Foto: Indre Østfold kirkelige fellesråd
Publisert: 09/03/2023
Midler fra KA kom til nytte da Indre Østfold kirkelige fellesråd ville profilere kirken som arbeidsplass.

I januar var ansatte i Indre Østfold kirkelige fellesråd på plass med stand på Yrkesmessa i Askim. Der reklamerte de for det å jobbe i kirken blant ungdommene som nå skal bestemme seg for videre utdanningsløp. Økonomisk støtte fra KA var helt sentralt for at fellesrådet kunne gjennomføre dette stuntet. 

– Rundt 3.000 unge fra Indre Østfold og omegn var innom yrkesmessa, og vi var ti ansatte som på skift bemannet standen fra 8 til 18. Støtten fra KA ble brukt til roll-ups, utdelingsmateriell og annet, sier Åshild Moen Arnesen. 

Hun er daglig leder i Eidsbergmenighetene, Trøgstad og Båstad menighet samt ansvarlig for kommunikasjon i fellesrådet. 

Måtte trykke opp mer

Det ble delt ut masse buttons og handlenett med «jobb i kirken» på, som premier for lykkehjulsnurring. Ungdommene kunne også få «kirkekaffe» (cola) og muffins og sette seg ned i sofaen for en prat.

– Vi delte også ut i overkant av 500 brosjyrer om forskjellige typer kirkejobber. Vi måtte faktisk trykke opp flere underveis. Noen fikk også prøve alba og stola. Det ble mange gode samtaler om at man kan utdanne seg til jobb i kirken, og også rundt tro og kirkens rolle. Vi syns det er svært verdifullt å få være til stede på en slik møteplass av mange årsaker, både av rekrutteringsårsaker og også det å være synlig til stede, fortsetter Moen Arnesen.

Søk støtte til messer

Kirkelige fellesråd som deltar på yrkes- og utdanningsmesser kan få støtte til blant annet produksjon av materiell, utstyr, leie av stand og eventuelle utgifter knyttet til bemanning av stand. 

Det arrangeres mange yrkes- og utdanningsmesser over hele landet, i regi av blant annet kommuner, fylkeskommuner, skoler, utdanningsinstitusjoner og kommersielle arrangører. Yrkes- og utdanningsmesser har for mange elever stor betydning for valg av yrke og utdanning og er derfor en viktig arena for rekruttering til kirkelige stillinger og utdanninger. 

De fleste utdanningsmesser arrangeres i januar og februar, men en del messer legges til høstsemesteret.

Her kan du lese mer om hvordan du søker.

Viste fram kirken på lokal yrkesmesse – med KA-hjelp Viste fram kirken på lokal yrkesmesse – med KA-hjelpSvein Filtvedt Elgvin, sokneprest i Hobøl og Tomter menigheter Oscar Lied, sokneprest i Spydeberg og Anne Line Tjernæs, menighetsarbeider i Askim.Foto: Indre Østfold kirkelige fellesråd
Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone