Kirkesikringsprisen 2018 til Hamar kirkelige fellesråd

F.v.: Marit Halvorsen Hougsnæs (KA), Svein Rødskog (Knif Trygghet), Tommy Johansen (driftsleder, Hamar kirkelige fellesråd), Solveig Seem (leder i Hamar kirkelige fellesråd) og Inger Fæster (leder i Vang menighetsråd). Foto: Torstein Kiserud/TK Filmproduksjon/KA
Publisert: 13/11/2018
Hamar kirkelig fellesråd har jobbet systematisk med sikring av sine bygg i mange år. Årets vinner av Kirkesikringsprisen har til og med fått kake av brannvesenet etter tilsyn.

Hamar kirkelig fellesråd er tildelt Kirkesikringsprisen 2018. Årets vinner utmerker seg med systematisk sikringsarbeid og gode oppfølgingsrutiner over tid.

Dette er tredje gang prisen, som er et samarbeid mellom KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter og Knif Trygghet, deles ut. Prisen tildeles fellesråd eller menighetsråd i ettsognskommuner som har utmerket seg i arbeidet med sikring av sine kirkebygg.

Kirkesikringsprisen 2018 ble delt ut under KAs høstkonferanse i Oslo tirsdag 13. november. Juryen har bestått av representanter fra både KA og Knif Trygghet.

Her er juryens begrunnelse:

Årets vinner har de siste 8-10 årene jobbet systematisk for å bedre sikkerheten i alle sine kirkebygg. Det er blant annet installert brannvarslingsanlegg, nye sikringsskap, tyverialarm samt vanntåkeanlegg i en kirke. I tillegg til dette er det utarbeidet nye sikringsrutiner. Her kan nevnes avtale om årlig kontroll av el-anlegg med termofotografering, månedlige interne rutiner for kontroll av brann- og elektriske anlegg, rutinemessige brannøvelser og rutiner for opplæring av ansatte og frivillige.

Fellesrådet har i samarbeid med lokalt brannvesen også etablert nøkkelbokser ved kirkene med beskrivelse og foto av gjenstander som er prioritert å ta ut av kirkene ved en eventuell brann. Dette gir brannvesenet muligheter til å redde uerstattelige kulturelle verdier ved en eventuell brann.   

Det er ikke vanlig at brannvesenet har «belønnet» eier av virksomhet med kake etter et tilsyn, men det skjedde her. Det er derfor med stor glede vi i dag tildeler Hamar kirkelig fellesråd Sikringsprisen for 2018.

Prisen består av 25.000 kroner og et grafisk trykk.

Tidligere prisvinnere:

I 2016 gikk prisen til Bamble kirkelige fellesråd for et helhetlig arbeid som både omfatter fysiske og organisatoriske tiltak. Bamble har etablert gode rutiner, risikovurderinger, dokumentasjon og jevnlige kontroller. Samtidig er det gjort en stor innsats for montering av nytt låssystem, slokkeanlegg og brann- og tyverialarm.

I 2017 gikk prisen til Oslo kirkelige fellesråd for et langsiktig og systematiske arbeid for sikring av kirkebyggene. Alle kirkebyggene har bl.a. fått montert brannvarsling med direktevarsling til 110, og det er montert slokkeanlegg i de eldste og mest sårbare kirkene.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone