VID-professor blir fagdirektør i KA

Harald Askeland er ny prosjektdirektør i KA. Foto: KA
Publisert: 08/01/2020
Harald Askeland skal sørge for forsterket kompetanse og kapasitet i KA i arbeidet med kirkelig organisering.

Mandag denne uken hadde Harald Askeland (56) sin første dag som fagdirektør i KA. Han kommer fra stilling som professor i ledelsesfag ved VID vitenskapelige høgskole.

I den kommende toårsperioden skal han sørge for forsterket kompetanse og kapasitet i KA i det pågående arbeidet med fremtidig kirkelig organisering.

– Vi er meget glade for å ha fått Harald med på laget. Hans kompetanse i kirkelig ledelse og organisering er unik og etterspurt både internt og blant mange av våre medlemmer, sier administrerende direktør i KA, Marit Halvorsen Hougsnæs.

Askeland har også tidligere jobbet i KA.

– Det er flott å være tilbake. Ikke minst ser jeg fram til å jobbe nærmere praksisfeltet, og erfaringsinnhenting etter omstillinger ligger midt i løypa for det jeg har vært opptatt av lenge. Jeg håper vi med det kan systematisere erfaringene for å trekke lærdom som kan være nyttig i videre kirkelig organisering, sier han.

Fagdirektøren skal lede KAs interne fagutviklingsarbeid på området og bidra til å samle inn, systematisere og analysere erfaringer fra pågående omstillingsarbeid ute i virksomhetene.

– En av KAs viktigste oppgaver er å være en god faglig støtte for våre medlemmer. Harald representerer et solid tilskudd til dette arbeidet, sier Marit Halvorsen Hougsnæs.

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone