Folk i KA: Marit Halvorsen Hougsnæs

Marit Halvorsen Hougsnæs er administrerende direktør i KA. Foto: KA
Publisert: 19/12/2019
– Vår jobb er å gjøre hverdagen som kirkelig arbeidsgiver litt enklere, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs.

Hvem: Marit Halvorsen Hougsnæs (59), administrerende direktør

Bosted: Nadderud i Bærum

Familie: Mann og tre døtre med hver sine kjære

Liker: Familien min. Gode venner. Sol og sommer. Lukta av bålpanne i hytteveggen. Skitur i Peer Gynts rike. Musikk og mote. Rettferdighet. Byliv og bylarm. Juleevangeliet. Thrillere. En løpetur. Italia. Salmer og søvn. Kreativ og krevende problemløsning. Faglitteratur. Alt som kan stille nysgjerrighet.

Fartstid i KA: Jeg begynte i KA i 1998 og har jobbet her siden, bare avbrutt av ett år som Olavsstipendiat og et tremåneders forskningsstipend. Administrerende direktør siden 1. februar 2018.

Viktigste arbeidsoppgaver: Å være «direktøren for det hele». Det betyr både å representere og fronte KA utad og å ha hovedansvar for folk, fagutvikling, strategisk ressursbruk og arbeidsmiljø.

Hvordan vil du beskrive KA som organisasjon?
– Både veldig ansvarlig og veldig avslappet. Vi er usnobbete og verdidrevet. Vi står på for det vi tror er bra for våre medlemmer. På vårt beste er vi et skikkelig kreativt skapende fagmiljø. At vi samtidig lever så tett på den kirkelige arbeidshverdagen, tvinger oss til å lete etter gjennomførbare løsninger. Og så håper jeg vi både leverer og inkluderer – både kong Salomo og Jørgen Hattemaker.

Hva kan du hjelpe medlemmene med?
– Den siste tida har jeg jobbet mest politisk for å fremme hele KA-sektorens rammebetingelser inn mot regjering og storting. Gjennom ny trossamfunnslov og stortingsmelding om Opplysningsvesenets fond foreslås det en betydelig omlegging av innarbeidede ordninger, særlig for de av våre medlemmer som er lokalkirkelige organer. Ikke alle konsekvenser er mulige å forutse, men jeg har brukt veldig mye av min tid dette året på å tenke prinsipielt og langsiktig. Ut ifra de analysene vi har gjort, jobber KA nå for å få til noen forbedringer av de fremlagte forslagene.
Ellers er min viktigste jobb å sørge for at KA til enhver tid har et høyt kompetent sekretariat. Vår jobb er å gjøre hverdagen som kirkelig arbeidsgiver litt enklere. Våre medlemmer skal være trygge på at de får gode råd når de kontakter KA.

Hva blir det viktigste for KA fremover?
– Å bidra til at så mange dører som mulig holdes åpne for kirkens bidrag i samfunnet og inspirere til utvidet innsats. Så er det opp til virksomhetene selv – både kirkelige arbeidsgivere og våre øvrige medlemmer – å ta mulighetene i bruk.

Hva er det beste med å jobbe i KA?
– Å være på lag med alle kirkefolka ut over hele landet. Tusener på tusener av folkevalgte råds- og styremedlemmer og ledere av alle slag. Bidra til å bygge kompetanse og styringskraft i rollen som kirkeleder. Og så er det KA-staben, da. Pulsen, klokskapen og humøret.

Møt flere KA-folk her!

Se alle våre tjenester!

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone