Marit Halvorsen Hougsnæs blir ny toppsjef i KA

Publisert: 06/12/2017
Marit Halvorsen Hougsnæs (57) er ansatt som administrerende direktør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter. – Løsrivelsen av Den norske kirke fra stat og kommune har gitt KA en enda viktigere rolle, sier hun.

– Arbeidslivet, religionspolitikken og Den norske kirke er i forandring. Dette er krevende for alle, særlig for dem som sitter i lederposisjoner. Det trengs styringsmessig forankring og kirkelig fotfeste, men også våkenhet for det som er i emning. I lys av dette er jeg stolt og glad for den tilliten som ligger i styrets beslutning, sier KAs nye toppsjef.

Marit Halvorsen Hougsnæs er teolog og har arbeidet som prest i to perioder. Hun har jobbet tolv år i Kirkerådet og har vært tilknyttet KA siden 1998. I 2010 ble hun direktør i organisasjonens arbeidsgiveravdeling.

Marit Halvorsen Hougsnæs blir ny toppsjef i KA

– Løsrivelsen av Den norske kirke fra stat og kommune øker behovet for samhandling mellom de mange kirkelige arbeidsgiverne, og dette har gitt KA en enda viktigere rolle. Fordelene av et felles tariffavtaleverk for alle tilsatte i Den norske kirke er allerede merkbar, og det ligger et stort potensial å utvikle KA videre som møteplass, sier Marit Halvorsen Hougsnæs.

Tidligere i år var hun en av bispedømmerådets fem kandidater til stillingen som biskop i Oslo. «Som leder liker jeg å lytte etter ideer, kapasiteter og særtrekk i den enkelte, men også etter sperrer og begrensninger. Der det er mulig, forsøker jeg å organisere arbeidsoppgaver etter hva den enkelte er best til, innenfor det som er virksomhetens oppgaver og rammer», skrev hun i sin presentasjon.

Det var åtte søkere til stillingen som administrerende direktør i KA. Kjønnsbalansen var god, og det var flere interessante kandidater. To kvinner og én mann var inne i den siste intervjurunden. Rekrutteringsgruppen leverte deretter en tydelig anbefaling om å ansette Marit Halvorsen Hougsnæs. I styrevedtaket beskrives hun som resultatorientert, kreativ, tenkende, arbeidsom, problemløsende og lyttende.

– Marit Halvorsen Hougsnæs har kunnskap og kompetanse på alle relevante fagområder, og hun har et sterkt arbeidsgiverpolitisk og folkekirkelig engasjement. Hun kjenner kirkelandskapet godt og har en bred kirkepolitisk plattform. I henne får KA en toppleder som vil bygge kompetanse i organisasjonen som kan understøtte styringsorganene i kirken, sier styreleder i KA, Hege Hovland Malterud.

KA organiserer over 500 arbeidsgivere innenfor Den norske kirke og kirkelig virksomhet. Blant disse er alle de 420 fellesrådene, Kirkerådet, KIFO, IKO, Kirkelig ressurssenter, Søndagsskolen og KABB. KAs medlemmer har til sammen 9.000 ansatte, og KA har partsforhold til 22 arbeidstakerorganisasjoner. KA har 33 ansatte.

Marit Halvorsen Hougsnæs kommer opprinnelig fra Notodden, men bor nå i Bærum. Hun tiltrer som administrerende direktør i KA 1. februar 2018. Hun overtar etter Frank Grimstad, som har ledet KA siden 1990.

– Jeg har jobbet sammen med Frank Grimstad gjennom store deler av mitt arbeidsliv. Vårt nære samarbeid gjennom alle disse årene skyldes også at vi har delt mange av de samme verdiene, både kirkelig og arbeidslivsmessig. Ikke minst gjelder det respekten for reell dialog med arbeidstakerorganisasjonene, troen på et sterkt kirkedemokrati og ønsket om likestilling, sier Marit Halvorsen Hougsnæs.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone