– Å løfte blikket er viktigere enn noen gang

Administrerende direktør i Hovedorganisasjonen KA, Marit Halvorsen Hougsnæs, åpnet Kirkelederkonferansen 2023 mandag formiddag. Foto: KA
Publisert: 30/10/2023
KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs åpnet Kirkelederkonferansen 2023 foran 250 deltakere fra hele landet.

– Ett av de konkrete håp jeg har for disse dagene, at vi som er samlet her ikke skal havne der at vi forstod for sent hva som møter oss i årene framover – at vi skal få mest mulig presis kunnskap om det samfunnet og den verden vi lever i.

Det sa administrerende direktør i Hovedorganisasjonen KA, Marit Halvorsen Hougsnæs, da hun åpnet Kirkelederkonferansen mandag formiddag.

Manglende situasjonsforståelse

Konferansen samler 250 ledere fra Den norske kirke og andre virksomheter på KA-sektoren.

Tema for konferansen er «Løft blikket! Ledelse for fremtiden». KA-sjef Hougsnæs dro i sin åpningshilsen paralleller til Helge Ingstad-forliset, der manglende situasjonsforståelse var den viktigste årsaken til at det gikk galt.

– Nødvendigheten av å løfte blikket, se lengre fram og prøve å forstå det vi ser rundt oss og foran oss, er viktigere enn på lenge, sa Hougsnæs.

Blikkontakt og tilknytning

KA-sjefen oppfordret til samarbeid og samhandling:

– Mange av de virksomhetene dere er ledere i, er midt oppe i store strategi- og omstillingsprosesser – nettopp for å finne nye veier framover. Men vi trenger mer enn før også å stå sammen i dette arbeidet, i større nettverk, på tvers av sektorer, fagfelt, landegrenser og kulturer. For vi er mennesker under samme himmel og lever i den samme verden, sa Hougsnæs, som også trakk inn hvordan blikkontakt skaper tilknytning:

– Mitt andre ønske for denne konferansen er at mottoet «Løft blikket» også skal få betydning i form av gode møter dere imellom, av blikkontakt som kan skape tilknytning og minske opplevelsen av å stå alene om ansvaret og utfordringene i en lederhverdag.

Se programmet for Kirkelederkonferansen her.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone