​​​​​​​KA blir samarbeidspartner på Trosopplæringskonferansen

Styringsgruppa for Trosopplæringskonferansen 2022. F.v. Anne Birgitta Langmoen Kvelland (IKO), Siv Bonde (Kirkens Nødhjelp) og Marit Brandt Lågøyr (KA). Foto: Annbjørg Dalland/IKO
Publisert: 26/04/2022
– Her viser vi hvordan ansatte og frivillige i kirke og organisasjoner gir barn og unge kunnskap, fellesskap og mot til å tåle livet, sier Marit Brandt Lågøyr i KA.

Tirsdag åpner påmeldingen til Trosopplæringskonferansen 2022, som finner sted på The Qube på Gardermoen onsdag 19. oktober.

PÅMELDING: Har du allerede bestemt deg for å delta? Meld deg på her!

IKO står som før i spissen for arrangementet med støtte fra Kirkerådet. Nytt av året er at KA og Kirkens Nødhjelp er med som samarbeidspartnere og medlemmer av styringsgruppen.

– Frister til gjentakelse

– Som arbeidsgiverorganisasjon for Den norske kirke og flere kristne organisasjoner, vil vi gjerne bidra til å skape spennende arenaer. Samarbeidet mellom IKO, Kirkens Nødhjelp og KA har fungert veldig godt og frister til gjentagelse, sier Marit Brandt Lågøyr, avdelingsdirektør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter.

– Jeg opplever at vi sammen har løftet og videreutviklet programmet, og jeg håper årets konferanse blir en skikkelig vitamininnsprøytning etter en krevende arbeidsøkt med pandemi. Vi trenger «tro som bærer» – og vi trenger at sivilsamfunnet mobiliserer for å gjenreise fellesskap over hele landet.

– En svært viktig møteplass

Lågøyr sitter i styringsgruppa for årets konferanse sammen med IKO-direktør Anne Birgitta Langmoen Kvelland og nettverksleder Siv Bonde i Kirkens Nødhjelp. Prosjektleder er Heidi Andersen, forlagssjef i IKO.

– Vi syntes det var veldig spennende å bli invitert til å være medarrangør for Trosopplæringskonferansen. Dette er en svært viktig møteplass og et utstillingsvindu mot resten av samfunnet. Her viser vi hvordan ansatte og frivillige i kirke og organisasjoner gir barn og unge kunnskap, fellesskap og mot til å tåle livet, sier Lågøyr.

Tilbake som fysisk konferanse

Trosopplæringskonferansen er blitt arrangert i mange år og er landets største møteplass og faglige arena for alle som er opptatt av barn, unge og kristen tro. De to foregående årene er konferansen blitt avviklet på digitale plattformer, men til høsten er den tilbake på Gardermoen. I år er det første gang bli mulighet til å søke om reisestøtte på inntil 1.000 kroner.

Som mange år tidligere er KA med og deler ut Trosopplæringsprisen til «et arbeid som stimulerer til utvikling og nytenkning innen trosopplæring og kirkelig undervisning». Frist for å foreslå kandidater i år er 10. juni. Prisen deles ut under Trosopplæringskonferansen.

Les mer om Trosopplæringskonferansen 2022 her!

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone