Ukraina-flyktningene: – Et samlet arbeidsliv står klart!

– Som kirkelige arbeidslivsparter står vi sammen med arbeidslivspartene ellers i samfunnet om å gjøre vår del av innsatsen, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs. Foto: KA
Publisert: 25/03/2022
– Kirkesamfunnene er viktige integreringsarenaer, også som arbeidsplasser, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs.

«Millioner av ukrainere er på flukt. Vi må og skal ta imot så mange vi kan, og gi dem muligheten til å bygge et liv i Norge. Arbeidsgiver- og arbeidstagerorganisasjonene står klare til innsats for å integrere dem som kommer», skriver lederne for de fire største arbeidsgiverorganisasjonene og de fire største arbeidstakerorganisasjonene i Norge i kronikken «Et samlet norsk arbeidsliv står klart» i E24.

– Vi stiller oss 100 prosent bak budskapet fra LO, NHO, Unio, KS, YS, Virke, Akademikerne og Spekter. Norsk arbeidsliv har en viktig rolle i arbeidet for å integrere flyktninger, men har også stort behov for den kompetansen de som kommer til Norge bringer med seg. Det er derfor viktig at det legges til rette for at ankomne flyktninger raskt kan komme i arbeid, sier administrerende direktør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter, Marit Halvorsen Hougsnæs.

Hun understreker at alle som kan og vil jobbe, bør få mulighet til det – uten å bli utsatt for sosial dumping og arbeidslivskriminalitet.

– Det er allerede et stort lokalkirkelig engasjement for Ukraina. Mulighet for å tilby arbeid inngår i dette. Som kirkelige arbeidslivsparter står vi sammen med arbeidslivspartene ellers i samfunnet om å gjøre vår del av innsatsen, sier KA-sjefen.

KAs tips og råd: Slik kan kirkelig sektor bidra til integreringen

Gratis webinar 4. april: Hva kan trossamfunn og organisasjoner bidra med?

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone