Slik skal KAs medlemmer markere Frivillighetens år

Søndagsskolen Norge er en del av Frivillighetens år og arrangerer sin dag 28. august. Foto: iStock
Publisert: 09/03/2022
Flere av KAs medlemsvirksomheter tar oppfordringen til å markere «Vår dag» under Frivillighetens år 2022.

Konseptet bak «Vår dag» er at frivillige virksomheter velger seg ut en dag i løpet av 2022 som de gjør noe spesielt ut av: Det kan være stands, åpent hus, konserter og liknende. Lokale lag og foreninger kan søke Frivillighet Norge om opptil 25.000 kroner til lokale markeringer.

LES OGSÅ: Hougsnæs og Raaum: Frivillighetens år er også folkekirkens år

Ettersom menigheter i Den norske kirke ikke kan registrere seg i Frivillighetsregisteret, må disse eventuelt arrangere noe sammen med en organisasjon for å kunne søke.

Her noe av det som skjer i regi av KA-medlemmer i Frivillighetens år:

Den norske kirke arrangerer sin dag over hele landet 12. juni. Denne søndagen er det Skaperverkets dag i kirkeåret, og mange menigheter har tradisjon for friluftsgudstjenester. Dette gir en god anledning til å gjøre noe ekstra ut av dagen. Les mer om Den norske kirkes planer.

Søndagsskolen Norge arrangerer sin dag 28. august. Dette innebærer blant annet en spesiell gudstjeneste i Oslo domkirke, mange aktiviteter i Kongeparken i Sandnes og på Gjennestad videregående skole i Stokke. Les mer om Søndagsskolens dag.

Kristelig studieforbund arrangerer ikke bare sin dag, men også 70-årsjubileum for seg selv 28. mai. De vil også arrangere seminar den 31. mai om samarbeid om opplæring, samt lansere en jubileumsfilm. Følg med her for mer informasjon.

Kirkens SOS samler sine frivillige til nasjonal frivilligfest 12.-13. november i Oslo Kongressenter. I tillegg vil de lage en markering knyttet til 10. september, som er Verdensdagen for selvmordsforebygging.

Vil du vite mer om hva som skjer? Følg med på Frivillighetensar.no!

 

FAKTA: Frivillighetens år 2022

  • Frivillighetens år 2022 er forankret i Frivillighetsmeldingen fra 2018 og tar mål av seg til å «feire Norges viktigste lagarbeid».
  • Alle lag, foreninger, frivilligsentraler, kommuner og andre samarbeidspartnere inviteres med til å synliggjøre og aktualisere frivilligheten, øke kjennskap og anerkjennelse og til å få flere med.
  • Planlegging og koordinering gjøres av paraplyorganisasjonen Frivillighet Norge, der KA er blant medlemmene.

Kilde: Frivillighetens år

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone