KA og Private Barnehagers Landsforbund fornyer samarbeidet

PBL-sjef Anne Lindboe (t.v.) og KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs signerer samarbeidsavtalen mellom de to organisasjonene. Foto: KA
Publisert: 11/02/2021
– Våre medlemmer skal få det beste fra begge organisasjoner, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs.

– Dette er ikke en ny avtale, men en videreføring og en bekreftelse på et godt samarbeid, sier administrerende direktør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter, Marit Halvorsen Hougsnæs.

Tirsdag signerte hun og PBL-sjef Anne Lindboe den nye samarbeidsavtalen mellom KA og Private Barnehagers Landsforbund. Avtalen formulerer målene med et samarbeid som har eksistert siden 2008: Barnehager som er medlem i KA får samtidig kollektivt medlemskap i PBL.

– PBL representerer et stort mangfold av barnehager og jobber med gode rammevilkår for alle. Vi setter stor pris på samarbeidet med KA og at vi sammen kan jobbe for barnehager med god kvalitet og kristent livssynsformål, sier administrerende direktør i PBL, Anne Lindboe.

– Formalisert fellesskap med andre private barnehager

PBL har mer enn 2.100 medlemsbarnehager og er landets klart største arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for barnehager. Medlemsmassen består av barnehager med ulike eier- og driftsformer.

KAs medlemsbarnehager er barnehager eid av menighetsråd eller fellesråd i tillegg til noen selvstendige barnehager med kristen formålsparagraf.

– Avtalen sikrer deres tilknytning til kirkelig sektor, samtidig som de får et formalisert fellesskap med alle de andre private barnehagene. Målet er at våre medlemsbarnehager skal få det beste fra begge organisasjoner, sier Hougsnæs.

Kan fremme synspunkter som avviker fra PBLs

I samarbeidsavtalen mellom KA og PBL slår det fast at KA fortsatt vil opptre som interesseorganisasjon for sine barnehager. Dette gjelder spesielt på følgende områder:

  • Barnehagens forhold til kirkelig lovgivning og andre spesifikt kirkelige forhold
  • Saker vedrørende barnehagenes verdigrunnlag og kirkelige forankring
  • Spørsmål som berører kirkelige eiendomsforhold

Det heter også at «KA kan også opptre på vegne av sine medlemmer på andre interessepolitiske områder», men at PBL skal informeres dersom KA fremmer synspunkter som kan avvike fra PBLs.

KA har nå litt over 50 medlemsbarnehager. Disse tilhører tariffområdet Den norske kirke.

Les mer om medlemskap i PBL gjennom KA.

 

 

 

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone