Kirkelederen: Anne Louise Skoland (51)

Anne Louise er daglig leder for Kirkelig ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep. Foto: Privat
Publisert: 28/10/2020
Den ferske lederen i Kirkelig Ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep startet i jobben midt i en pandemi. Det har bydd på flere utfordringer.

Hvem: Anne Louise Skoland, daglig leder, Kirkelig Ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep. Ansatt siden 1. mars 2020. Vi er en stab på 6 personer.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?
– Jeg begynte i jobben omtrent i det koronapandemien satte sitt preg på verden, og jeg lengter etter at de helt vanlige arbeidshverdagene skal bli i flertall. Jeg savner det å være mer «ute» med fagdager, seminarer, møter med andre og så videre. Jeg har fått noen forsiktige «smakebiter» av det i høst, og det har vært utrolig mye mer inspirerende enn hjemmekontor. Av innhold har arbeidet så langt handlet mye om å bli kjent med virksomheten gjennom en god og kompetent stab, og vi jobber konkret med videreutvikling av arbeidet framover.

Hva er den viktigste utfordringen for din virksomhet det neste året?
– Det er en videreutvikling og satsing langs de tre aksene arbeidet vårt dreier rundt: Håndtering, bearbeiding og forebygging. Vi jobber i disse dager med langtidsplan for 2021-2025, og er midt i en spennende prosess rundt dette. Vi er dessuten 25 år i 2021 og ønsker bruke jubileet til å sette vår agenda på kartet. Utfordringen akkurat nå er at vi trenger rekruttere noen nye ansatte, særlig kjenner vi på et savn i driften av mannsarbeidet vårt. Så her tar vi gjerne imot søkere!

Hva er det beste ved jobben din?
– Det er å få være del av et faglig svært kompetent fellesskap, der diskusjonene kan gå høyt, men hjertevarmen er stor. Og så håper og tror jeg at det å være ute «i feltet» skal bli det beste, så fort pandemien er under kontroll.

Hva er det vanskeligste ved å være leder?
– Akkurat nå har det vært å gå inn i en lederposisjon i et nytt fagfelt, midt i en pandemi. Generelt synes jeg det kan handle om å finne balansen mellom ledelse og styring.

Hvordan kobler du av fra jobben?
– Livet er travelt både på og utenfor jobb, men jeg prøver legge inn passe doser med kultur og natur. Jeg er også glad i å lage noe konkret, enten det dreier seg om å sette opp en vegg på hytta eller redesigne et Fretex-funn sammen med yngstedatteren.

Hva er ditt beste ledertips?
– Si ja når du kan, si nei når du må. Og så er det å viktig å være ekte, å være av hel ved.

Møt flere kirkeledere her!

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone