Folk i KA: Hanne Moltubakk Kempton

– I KA har vi alltid medlemmene i fokus, sier spesialrådgiver Hanne M. Kempton. Foto: KA
Publisert: 06/02/2020
– Her får jeg jobbe med de mest spennende byggene og viktigste kulturminnene vi har, sier spesialrådgiver Hanne Moltubakk Kempton.

Hvem: Hanne Moltubakk Kempton (38), spesialrådgiver i avdeling for kirkebygg og eiendomsforvaltning

Bosted: Oppegård i Nordre Follo kommune

Familie: Gift, tre barn

Liker: Gamle hus, kirker, møbler og kunst med historie og egenart, elsker loppemarkeder og bruktbutikker, kunst og kultur, natur og folk.

Fartstid i KA: Startet i oktober 2019 (les mer: KA styrker kompetansen på kirkebygg)

Viktigste arbeidsoppgaver: Jeg gir råd til medlemmene om blant annet kulturminner, kirkekunst, inventar og utstyr. Jeg Jobber også med prosjekter som skal gjøre kirkebyggforvaltningen bedre rustet i et fremtidig klima, og med å forbedre sikring og beredskap for kirkebyggene og med Kirkebyggdatabasen. Akkurat nå leder jeg arrangementskomiteen for Kirkebygg- og gravplasskonferansen som finner sted på Gardermoen i mars/april.

Hvordan vil du beskrive KA som organisasjon?
– I KA har vi alltid medlemmene i fokus, og i kirkebyggavdelingen jobber vi for å støtte medlemmene i den viktige og noen ganger krevende jobben de har som forvaltere av bygg og eiendom.

Hva kan du hjelpe medlemmene med?
– Jeg kan svare på spørsmål om kulturminner, om fredede og vernede kirker og om kunst og inventar. Jeg er utdannet konservator og jobbet innenfor kulturminnevernet i mange år før jeg startet i KA, så jeg kan svare på spørsmål om bla tilstandsvurdering, sikring, konservering, vedlikehold og restaurering.

Hva blir det viktigste for KA fremover?
– På kort sikt, for min avdeling, blir det å sørge for at årets Kirkebygg- og gravplasskonferanse blir minst like bra som i fjor! På lengre sikt blir det å hjelpe kirkeeiere og brukere til å forvalte kirkebyggene på best mulig vis.

Hva er det beste med å jobbe i KA?
– Det gir mulighet for å jobbe med de mest spennende byggene og viktigste kulturminnene vi har og støtte eierne i den utrolig viktige jobben de gjør.

Meld deg på Kirkebygg- og gravplasskonferansen 2020!

Møt flere KA-folk!

Se alle våre tjenester!

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone