NY EPISODE UTE NÅ:

Partene tar tariffpraten i «Input»

Forhandlingssjef i Presteforeningen, Gun Hafsaas (t.v.), og forhandlingssjef i Hovedorganisasjonen KA, Anne Cecilie Andresen, møttes til en prat i «Input» før lønnsoppgjøret på KA-sektoren. Foto: KA
Publisert: 11/04/2024
Vi samlet forhandlingssjefene i KA og Presteforeningen til en samtale om frontfag, frustrasjon, venting, argumenter og gjensidig respekt.

Sesongen for lønnsoppgjør er godt i gang, og sist helg kom det såkalte frontfagsoppgjøret i land hos Riksmekleren. Men hva er frontfaget, og hvorfor er det viktig?

Forhandlingene om nye hovedtariffavtaler på KA-sektoren finner sted i juni, dersom ikke oppgjørene på andre viktige sektorer forsinker fremdriften, og hos partene er forberedelsene for lengst i gang.

I en ny episode av podkasten «Input» svarer forhandlingssjefene i henholdsvis KA og Presteforeningen, Anne Cecilie Andresen og Gun Hafsaas, både på det du lurer på og det du ikke visste at du lurte på om hovedtarifforhandlinger.

Foregår forhandlingene på annen måte og i en annen tone på KA-sektoren enn i resten av arbeidslivet? Hva synes forhandlingssjefene er hverandres beste argumenter rundt forhandlingsbordet? Og hvor overraskende er det egentlig at arbeidsgiversiden sier at det er tøffe tider når arbeidstakersiden ber om mer penger?

Flere episoder av Input finner du her.

Du finner oss også på Spotify og Apple Podcast.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone