Politiet oppfordrer til å feire påske som normalt

Foto: Terje Peersen/Den norske kirke
Publisert: 25/03/2024
Politiet bevæpnes i påskehøytiden som «et forebyggende og trygghetsskapende tiltak».

«På bakgrunn av en oppdatert trusselvurdering fra PST (Politiets sikkerhetstjeneste, red.anm.) er det besluttet nasjonal bevæpning av innsatspersonell i politiet i påskehøytiden», skriver Politidirektoratet i en pressemelding mandag.

Politiet vil være midlertidig bevæpnet fra onsdag 27. mars til tirsdag 2. april.

− Forebyggende og trygghetsskapende tiltak

− Påsken er en tid som samler mange mennesker til ulike arrangementer i trossamfunn. Dette er et forebyggende og trygghetsskapende tiltak som bidrar til å styrke beredskapen gjennom å sikre økt innsatsevne og hurtighet i responsen fra politiet over hele landet, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet om den midlertidige bevæpningen.

«PST beskriver i en oppdatert trusselvurdering til politiet at kirker og kristne forsamlingssteder fremstår som aktualiserte terrormål. Trusselnivået i Norge er uendret», heter det i pressemeldingen. Det understrekes også at det ikke foreligger konkrete trusler.

Holder løpende kontakt gjennom påsken

«Befolkningen kan oppleve økt tilstedeværelse av synlig og bevæpnet politi de nærmeste dagene, men oppfordrer til å feire påsken som normalt», skriver Politidirektoratet.

KA og Kirkerådet forholder seg til politiets vurdering og understreker at det ikke er noen grunn til å avlyse påskearrangement i eller rundt kirken.

Kirkerådet vil holde løpende kontakt med politiet gjennom påsken.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone