Mer enn 2.400 deltok på fellesrådskurs i vinter

KA har gjennomført 58 kurs for nye fellesråd de siste månedene. Dette bildet er fra Mastemyr i Nordre Follo kommune. Foto: Even Kleppa/KA
Publisert: 14/03/2024
KAs kursteam har reist rundt i landet og holdt 58 kurs for nye fellesrådsmedlemmer.

Torsdag kveld ble det siste kurs for nye fellesråd avholdt i denne runden. Det skjedde i Norheimsund i Hardanger, der opprinnelig skulle ha vært kurs 31. januar. Mandag denne uka var det kurs i Steinkjer, der det også måtte avlyses den siste dagen i årets første måned.

– Det har vært mye vær i landet vårt i vinter, men det meste har gått som planlagt, og nå er vi altså i mål med alle kursene. Noen påmeldte har riktignok måttet melde avbud på grunn av stengte veier eller andre hindringer, men disse skal vi finne en løsning for, sier fagdirektør og prosjektleder for fellesrådsopplæringen, Øystein Dahle.

– Givende, lærerikt og interessant

Med ukens to kurs i bakspeilet er årets opplæringsrunde avsluttet. Tre kurs ble avholdt i Finnmark i fjor høst, men ellers har alt foregått mellom 15. januar og 4. mars 2024. Åtte medarbeidere fra KA har fordelt kursene mellom seg.

– Det er givende, lærerikt og interessant å møte rådsmedlemmer på denne måten. Rådsopplæringen som kontaktpunkt mot våre medlemmer og deres hverdag kan neppe overvurderes, sier Dahle.

Kursopplegget er utviklet av KA og Kirkerådet i samarbeid. Bispedømmekontorene var representert på alle kurs og holdt innlegg om sitt arbeid med særlig vekt på berøringspunktene mot fellesrådets ansvarsområder.

Opplæring av nye bispedømmeråd

Opplæring av nye fellesråd har vært gjennomført i starten av hver valgperiode helt siden fellesrådene ble lovfestet. I denne runden deltok til sammen 2.417 personer – 20 mer enn for fire år siden.

Representanter for KA har i vinter også bidratt i opplæringen av nye bispedømmeråd, som Kirkerådet har hatt hovedansvaret for.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone