Kirkelederkonferansen 2023 – seminarer

Publisert: 19/10/2023
På dag to (tirsdag 31. oktober) er det to seminarøkter. Deltakerne kan velge ett seminar før lunsj og ett seminar etter lunsj.

Tilbake til hovedprogrammet

Kl. 10.20-11.20 (før lunsj)

Grenser i en ny tid (møterom Hordaland)

ved Anne Louise Skoland fra Vake kirkelig ressurssenter mot seksuelle overgrep og Nora Hallén, KA

Etter #metoo må ledere forholde seg til ansatte som tenker nytt om hva slags oppførsel som er akseptabel på arbeidsplassen. Ansatte har lavere terskel for å si fra, mens andre ansatte opplever det vanskelig å forholde seg til grenser i bevegelse. Hvordan skal ledere forholde seg til dette, og hva sier jussen?

Hvordan forholde seg til sitt styre eller råd? (møterom Oslo)

ved Harald Askeland, KA. Gjest: Rode Hegstad, Søndagsskolen Norge

En av de viktigste forutsetningene for å lykkes som toppleder er en god og avklart relasjon til sitt styre, med riktig spenningsnivå i forhold til tillit, engasjement og utfordring. Seminaret aktualiserer hva som er god praksis og tips for å skape gode rammer for relasjonen.

Fundraising: Hva utløser giverglede i 2023? (møterom Norgesalen)

ved Trygve W. Jordheim, KA. Deltakere: Bjørn Kjetil Hellestræ (Spleis), Helge Gaard (Misjonsselskapet), Sissel Vartdal (Sunnfjord kyrkjelege fellesråd) og Kåre Rune Hauge (Fredrikstad domprosti)

Daglig leder Bjørn Kjetil Hellestræ fra Spleis deler erfaringer med hva som utløser giverglede blant folk flest. Panelsamtale med tre konferansedeltakere som har erfaring både fra Den norske kirke og organisasjonslivet: Hvordan øke andelen privat finansiering i virksomheter på kirkelig og ideell sektor? 

Sammen om fellesløsninger i Den norske kirke: Enklere, bedre, tryggere (møterom Romerike)

ved Magnus Hvalvik, Kirkerådet

Du får høre siste nytt om kirkens digitale fellesløsninger og veien videre i 2024. Kom gjerne med spørsmål og innspill.

Kl. 12.30-13.30 (etter lunsj):

Sammen om fellesløsninger i Den norske kirke: Enklere, bedre, tryggere (møterom Romerike)

ved Magnus Hvalvik, Kirkerådet

Du får høre siste nytt om kirkens digitale fellesløsninger og veien videre i 2024. Kom gjerne med spørsmål og innspill.

Fag og folk - hvordan bygge lag med kompetente medarbeidere (møterom Hordaland)

ved Jens A. Bjelland og Linn Maria Kierulf, KA

Kirkelig og ideell sektor preges av høyt utdannede medarbeidere, som velger å jobbe i en sektor med moderat lønnsnivå. Tilbake får de stor autonomi og et meningsfullt oppdrag. For ledere er ofte en utfordring å få dyktige og selvgående medarbeidere til å jobbe godt sammen i team. I dette seminaret gir vi våre beste tips til å bygge lag og sette samarbeid på agendaen.

Lobbyprosess fra A til Å - fortellingen om en suksesshistorie (møterom Oslo)

ved Marit Brandt Lågøyr, KA. Gjest: Kjetil Haga, kirkeverge i Oslo

Kirken trenger gode rammebetingelser for å løse viktige oppdrag – over hele landet. Det er viktig å jobbe systematisk for å sikre gode budsjettrammer og «vaksinere» mot kutt, både lokalt og nasjonalt. Formålet med seminaret er å bidra til å styrke arbeidet med politisk påvirkning. Med utgangspunkt i en suksesshistorie, vil vi dele noen maler, tips til gode politikermøter og forslag til medieutspill som kan være nyttig for kirkeledere. 

Organisasjonsutvikling i Den norske kirke: Muligheter og utfordringer (møterom Norgesalen)

ved Torbjørn Backer Hjorthaug og Ingeborg Dybvig, Kirkerådet. Gjester: Andreas Andersen og Fred Henry Berg, Kristiansand
Samhandling står sentralt i det videre arbeidet med organisasjonsutvikling i kirken. Etter en orientering om veien videre, forteller kirkeverge Andreas Andersen og domprost Fred Henry Berg om sitt samarbeid og sin samledelse i Kristiansand. Det blir også orientert om hvordan Kirkerådet ønsker å stimulere til økt samarbeid.

Tilbake til hovedprogrammet

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone