Ny i KA: Martin Stærk

Martin Stærk er vikar i avdeling for sektorpolitikk og styring fram til nyttår. Foto: JA
Publisert: 15/08/2022
– Et lite avbrekk og ikke minst en mulighet til å lære mer, sier Martin Stærk om vikariatet i KA.

Hvem: Martin Stærk (49), seniorrådgiver i avdeling for sektorpolitikk og styring. Vikarierer for Jens A. Bjelland fram til nyttår. Har permisjon fra jobben som kirkeverge i Midt-Telemark.

Bosted: Bø i Telemark

Familie: Gift, to barn

Liker: Snø, ski, jakt og fiske

Hvorfor søkte du jobb i KA?
– Jeg har jobbet som kirkeverge i ti år. Da spørsmålet om å være vikar i KA en stund kom opp, øynet jeg et lite avbrekk og ikke minst en mulighet til å lære mer. KA er viktig for medlemmene, og jeg håper jeg kan bidra med min erfaring og kompetanse.

Hva vet du om KA fra før?
– Jeg kjenner KA ganske godt fra jobben som kirkeverge, engasjementet i Norges Kirkevergelag og deltakelse på diverse kurs og konferanser i KA-regi.

Hva blir dine viktigste arbeidsoppgaver?
– I tillegg til å være nestleder og stedfortreder for avdelingsleder, skal jeg bidra med medlemsrådgivning på flere områder. Samfunns- og myndighetskontakt blir også en sentral del av hverdagen. En viktig oppgave for meg her blir å følge opp hvordan strømprisen påvirker lokalkirken og hvordan denne utfordringen håndteres politisk.

Hva er du mest spent på?
– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med flinke folk i KA, og det er mange spennende og utfordrende arbeidsoppgaver som venter. Jeg er også spent på hvordan pendlertilværelsen vil bli, men er foreløpig optimist.

Møt flere KA-ansatte!

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone