Hold deg oppdatert – ta Gravplasspraten med Carsten

Spesialrådgiver Carsten Furuseth drar i gang webinarserien Gravplasspraten for alle som vil holde seg oppdatert på reglene for gravplassdrift. Foto: KA
Publisert: 13/01/2022
Gravplasspraten er KAs nye webinartilbud til deg som vil være oppdatert på lover og forskrifter som gjelder for gravplassdrift.

– Vi ønsker at medlemmene og de ansatte som jobber med gravferd skal være mest mulig oppdatert. Det gjør det enklere å fortsette den gode jobben som gjøres der ute, sier Carsten Furuseth.

Han har lang fartstid som kirkeverge i flere kommuner i Vestfold og har de siste seks årene jobbet i Tønsberg. Nå jobber han som spesialrådgiver for KA i avdeling for kirkebygg og eiendomsforvaltning. Furuseth er med andre ord godt bevandret i spørsmål om gravplass og gravferd.

Bruk vinteren til oppdatering

– I tiden fram mot påske drar vi derfor i gang en serie med webinarer eller «talkshows», kalt Gravplasspraten, hvor vi går gjennom en rekke aspekter ved drift av gravplassen, inkludert nye lover og forskrifter, fortsetter spesialrådgiveren.

Han vil være hovedansvarlig for programserien, men vil også ha med seg en rekke dyktige bidragsytere, både fra KAs egne rekker og eksterne.

Åse Skrøvset fra Statsforvalteren i Vestfold og Telemark og Harald Ringstad, avdelingsleder for bygg og eiendom i Lillestrøm kirkelige fellesråd, er blant de eksterne kreftene som skal bidra.

Varierte temaer

– Endringer i gravplassforskriften, gravplassmelding, møte med tros og livssynssamfunn, gjenbruk av kistegraver og profesjonell klagebehandling er temaene som er satt opp på programmet så langt, sier spesialrådgiver Furuseth.

Gravplasspraten foregår på Zoom eller Crowdcast. Dette er verktøy som kurs- og webinardeltakere hos KA har blitt godt kjent med.

Programoversikt:

  • 31. januar: Endring i gravplassforskriften
  • 7. februar: Gravplassmelding – et godt verktøy
  • 21. februar: Møte med tros- og livssynssamfunn
  • 14. mars: Gjenbruk av kistegraver – HMS og åpning av graven
  • 28. mars: Klagebehandling – vær en profesjonell klagebehandler
  • 12. mai: Bør du som gravplassmyndighet brenne mer for krematoriesaken? (gratis)

Følg også med i KAs kurskalender for andre oppdateringsmuligheter.

 

 

 

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone