Folk i KA: Marit Brandt Lågøyr

Marit Brandt Lågøyr. Foto: KA
Publisert: 02/09/2021
– Når våre medlemmer får gode rammebetingelser og kan gi tilbud til flere, blir samfunnet bedre.

Hvem: Marit Brandt Lågøyr (46), direktør i avdeling for sektorpolitikk og styring

Bosted: Asker, men er opprinnelig fra Gjøvik

Familie: Gift med Audun, tre sønner: Magnus (20), Olav (18) og Jørgen (9)

Liker: Politikk, fjelltur, mannen min, krabbelag, løping, gå kyststien i Asker, synge og lage fest.

Fartstid i KA: Begynte som direktør for strategi og samfunnskontakt i oktober 2020. Gikk inn som direktør i avdeling for sektorpolitikk og styring i august 2021.

Viktigste arbeidsoppgaver: Lede et team av svært erfarne og kompetente medarbeidere. Sørge for at vi sammen gir medlemmene solid rådgivning og bidrar til gode rammebetingelser. Peke på betydningen av kirkelig og ideell sektor både for folk og samfunn.  

Hvordan vil du beskrive KA som organisasjon?
– KA er åpen, kunnskapsrik og lite selvhøytidelig. Det er lov å tenke nytt, og jeg er imponert over endringsviljen. Dessuten er vi gode til å fokusere på læring, ikke henge hverandre til tørk når noen trår feil.

Hva kan du hjelpe medlemmene med?
– Samfunns- og myndighetskontakt, både lokalt og nasjonalt. Gi medlemmene råd om alliansebygging, politisk påvirkning og bidra til at de får gode rammebetingelser gjennom felles dialog med KS, storting og regjering. Ellers bistår jeg med strategiutvikling og verdiprosesser.

Hva blir det viktigste for KA fremover?
– Bidra til å videreutvikle et rekrutterende og bærekraftig arbeidsliv på kirkelig og ideell sektor. KA er den eneste arbeidsgiverorganisasjonen i Norge med spisskompetanse på kirke, tro og livssyn. Vi skal gi medlemmene våre god og kunnskapsbasert bistand, slik at de kan gjøre jobben sin. Det gjør vi best når vi har fokus på å skape verdi for medlemmene i alt vi gjør, enten det er Kirkerådet, et fellesråd eller en organisasjon som tar kontakt.  

Hva er det beste med å jobbe i KA?
– Å vite at når medlemmene våre får gode rammebetingelser og kan gi tilbud til flere, blir samfunnet bedre. Litt mer himmel på jord. Det er et privilegium.

Møt flere KA-ansatte!

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone