Ny i KA: Carsten Furuseth

– Jeg har jobbet som kirkeverge i mange år og tenker at jeg med min lange erfaring fra tre ulike fellesråd kan hjelpe lokale ledere til å gjør en enda bedre jobb, sier Carsten Furuseth. Foto: KA
Publisert: 19/08/2021
Skal bruke 24 års kirkevergeerfaring i arbeidet med gravplassaker.

Hvem: Carsten Furuseth (60), spesialrådgiver i avdeling for kirkebygg og eiendomsforvaltning (tiltrer 1. september)

Bosted: Tønsberg

Familie: Gift med Birgitte, fire voksne barn

Liker: Fjellturer, båtturer, hyggelige lag med gode venner

Hvorfor søkte du jobb i KA?
– Jeg har jobbet som kirkeverge i mange år og tenker at jeg med min lange erfaring fra tre ulike fellesråd kan hjelpe lokale ledere til å gjør en enda bedre jobb.

Hvorfor vet du om KA fra før?
– Jeg startet som kirkeverge 1. juni 1997, og jeg har fulgt KA tett hele tiden siden da. Jeg har i alle år prioritert å være med på KA-kurs, noe som har betydd utrolig mye for meg som kirkeverge. Jeg er et barn av den gamle kirkeloven av 1996, og KA har vært der for meg i hele denne perioden som ligger bak.

Hva blir dine viktigste arbeidsoppgaver?
– Jeg skal jobbe som spesialrådgiver med gravplassaker i avdeling for kirkebygg og eiendomsforvaltning. Dette er et felt jeg har jobbet mye med som kirkeverge, og jeg skal være en ressurs for KAs medlemmer innenfor dette feltet.

Hva er du mest spent på?
– Hvordan finne min plass i KA-systemet og hvordan jeg kan jobbe slik at jeg kan bli en ressurs for medlemmene i gravplassaker. Jeg gleder meg til å møte gamle og nye kirkevergekollegaer i min nye jobb, og jeg håper det etter hvert kan bli mange fysiske møtepunkter rundt omkring i landet.

Møt flere KA-ansatte!

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone