Ny i KA: Anne Cecilie Andresen

Anne Cecilie Andresen er ny forhandlingssjef i KA. Foto: KA
Publisert: 18/01/2021
– Jeg var nysgjerrig på arbeidsgiversiden, sier KAs nye forhandlingssjef, som kommer fra Finansforbundet.

Hvem: Anne Cecilie Andresen (43), forhandlingssjef i KA fra og med 18. januar 2021

Bosted: Oslo (Ullern)

Familie: Samboer, to bonusbarn på 15 og 17 år

Liker: Alt som for tiden er stengt, nemlig gruppetrening (er treningsinstruktør på fritiden), god mat og champagne. Korona har medført at jeg har måttet finne frem til min indre kokk og baker og som resultat har jeg (nesten) perfeksjonert bollebaking. Ellers er jeg veldig interessert i film, glad i å reise, lese krim, være på hytta og diskutere amerikansk politikk.

Hvorfor søkte du jobb i KA?
– Etter over fem år som forhandler og etter hvert leder i arbeidstakerorganisasjonen Finansforbundet, ønsket jeg nye utfordringer. Jeg ville jobbe mer og tettere med sentrale forhandlinger og jeg var nysgjerrig på den andre siden, altså arbeidsgiversiden. Da jeg leste stillingsutlysningen ble interessen min umiddelbart trigget, og jeg tenkte at her kunne min bakgrunn og erfaring forenes med en for meg ny og spennende sektor.

Hva vet du om KA fra før?
– Så å si ingenting annet enn KAs eksistens og området KA representerer.

Hva blir dine viktigste arbeidsoppgaver?
– Innledningsvis skal jeg jobbe mest med oppfølging av forhandlingsresultatet i hovedoppgjøret som nettopp ble avsluttet. I tillegg skal jeg forberede mellomoppgjøret i år og forhandlinger om særavtalene. På sikt håper jeg å jobbe med utvikling av tariffavtalene og jeg håper også å kunne jobbe med opplæring. Jeg jobbet mye med kurs og opplæring i Finansforbundet.

Hva er du mest spent på?
– Alt! Forhandlingene, gjennomføring, klima, utvikling, samarbeid med partene, arbeidet med kirken, arbeidet med kirken som arbeidsgiver og så videre. Og så gleder jeg meg veldig til å bli bedre kjent med alle i KA, alle medlemmer og alle representantene fra fagforeningene.

Møt flere KA-folk her!

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone