Folk i KA: Kjersti Kambestad

– Jeg lærer noe nytt hver dag, sier Kjersti Kambestad. Foto: KA
Publisert: 21/10/2019
– Jeg har et slags håp om at å jobbe med smarte folk rundt seg, gjør at man blir litt smartere selv, sier spesialrådgiver Kjersti Kambestad.

Hvem: Kjersti Kambestad (53), spesialrådgiver i avdeling for kirkebygg og eiendomsforvaltning

Bosted: Vålerenga. Oslos hjerte!

Familie: Jeg har en datter på elleve, og katten Selma er også et viktig familiemedlem.

Liker: Jeg liker jo jobben min – databaser og statistikkarbeid og geodata, som er et område jeg bygger opp kompetanse på. Det er et komplekst fag, men jeg prøver å hente ut de delene som vi kan ha bruk for og få nytte av. Privat har jeg mange interesser, jeg spiller blant annet i et lite countryband og går på treskjæringskurs. Som mange andre prøver jeg å følge med i den forunderlige politiske verden vi lever i, kanskje spesielt amerikansk politikk. Ellers er jeg styreleder i gården vi bor i og liker å finne gode løsninger for fellesskapet. 

Fartstid i KA: Lenge – siden 2006.

Viktigste arbeidsoppgaver: Jobbe med nøkkeltall om kirkebygg og gravplasser. Jeg er blant annet systemansvarlig for Kirkebyggdatabase og den nye gravplassdatabasen som vi har fått på lufta i år.

Hvordan vil du beskrive KA som organisasjon?
– KA har vært en viktig aktør for å utvikle Den norske kirke til en profesjonell og moderne arbeidsgiver og eiendomsforvalter både på lokalt og sentralt plan. Nå har vi blitt arbeidsgiverorganisasjon også for kirken sentralt, og fra å være et talerør for lokalkirken har vi blitt en organisasjon som favner hele spekteret og bidrar med en helhetlig tenkning som kan forene ulike interesser og perspektiver. Det er krevende, og krever en åpen og ærlig dialog med store og små aktører.

Hva kan du hjelpe medlemmene med?
– Jeg kan hjelpe dem hvis de har spørsmål rundt gravplasser eller kirkebygg i Kirkebyggdatabasen. Hvis gravplasser har blitt koblet til feil kirke, kan jeg hjelpe til å rydde. Hvis de skal i gang med å få registrert tilstandsanalyser, vedlikeholdshistorikk eller inventarlister, kan jeg gi veiledning. Ellers kan jeg bidra med generell it-kompetanse om noen trenger å sparre litt rundt it på kirkekontoret.

Hva blir det viktigste for KA fremover?
– Å bidra til at vi får en forsvarlig og god finansiering og forvaltning av kirkebyggene i en ny kirkeordning.

Hva er det beste med å jobbe i KA?
– At jeg lærer noe nytt hver dag. Av medlemmene, kollegaer i KA, samarbeidspartnere i Kirkerådet, NIKU, Riksantikvaren og flere. Jeg har et slags håp om at å jobbe med smarte folk rundt seg, gjør at man blir litt smartere selv.

Har du sjekket ut kirkesøk.no, den åpne varianten av Kirkebyggdatabasen?

Møt flere KA-folk her!

Se alle våre tjenester!

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone