En ny start – i og utenfor kirken

Adolph Tidemands «Oppstandelsen» i Bragernes kirke i Drammen. Foto: Kirkebyggdatabasen
Publisert: 15/04/2019
Etter en mørk og kald vinter er det plutselig vår, påske og lys over landet. Kirkens markering av oppstandelsen gir en ekstra dimensjon til feiringen av en ny start, skriver Marit Halvorsen Hougsnæs.

Samtidig som store deler av befolkningen puster ut i sola, markeres en av de viktigste kristne høytidene. For dem som jobber i kirken betyr dette – på samme måte som i julen – at det som for svært mange andre fremstår som det ultimate avbrekket fra hverdagen, er en av de mest arbeidsintensive periodene i løpet av året.

Selv om ikke kirkebesøket er like høyt i påsken som i julen og selv om vi sikkert også i år vil se TV-innslag der folk på gata ikke kan svare presist på hvorfor vi feirer påske, gir det som skjer i kirken en viktig dimensjon til disse dagene. Påske er ikke bare vårsol og late dager, det er også lidelse, død og oppstandelse – en ny start.

«Oppstandelsen» i mer enn 50 kirker

I 1871 malte Adolph Tidemand alterbildet «Oppstandelsen» til Bragernes kirke i Drammen. Motivet finnes nå på minst 50 altertavler rundt om i landet. Vår spesialrådgiver Kjersti Kambestad har samlet 30 av dem til musikk av Friedrich Händel. Det er vår påskehilsen til KAs medlemmer og alle andre.

Påskens litt roligere dager gir tid til ettertanke, men kan også brukes til å se fremover. KA har som alltid en variert meny av kurs og konferanser, så benytt gjerne anledningen til å kombinere kompetanseheving med et avbrekk fra hverdagen en gang i løpet av månedene som kommer.

Mye som skjer i tiden som kommer

For KAs del skjer det flere viktige begivenheter raskt etter høytiden. Vårt landsråd avholdes allerede 29. og 30. april i Oslo. 3. juni arrangeres vår tradisjonelle storkommunekonferanse. Til høsten inviterer Norges kirkevergelag til landskonferanse i Tromsø, og etter kirkevalget går KA i gang med riggingen av opplæringstilbud for nyvalgte rådsmedlemmer i det å være arbeidsgiver og andre temaer.

Men før det kommer påsken. Velsignet høytid ønskes fra oss i KA.

Marit Halvorsen Hougsnæs
administrerende direktør
KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone