KA gratulerer den nye Riksantikvaren

Riksantikvar Hanna Geiran. Foto: Siri Wolland, Riksantikvaren
Publisert: 26/10/2018
– Hanna Geiran kjenner kirkebyggfeltet godt, og vi gleder oss til å samarbeide med henne, sier avdelingsdirektør i KA, Randi Moskvil Letmolie.

Hanna Geiran (49) ble i statsråd fredag utnevnt til ny riksantikvar - direktør for Direktoratet for kulturminneforvaltning.

– Vi er glade for utnevnelsen. Geiran kjenner kirkebyggfeltet godt, og vi gleder oss til å samarbeide om å ta vare de mange verdifulle kirkene vi har i Norge, sier Randi Moskvil Letmolie, direktør i avdeling for kirkebygg og eiendomsforvaltning i KA.

Geiran er utdannet sivilarkitekt og har vært ansatt i firmaer med ulike byggeoppgaver, blant annet antikvarisk rehabilitering. Hun har vært ansatt hos Riksantikvaren siden 2005, og ble seksjonssjef i 2012. I 2014 ble hun avdelingsdirektør for kulturminneavdelingen.

Jeg ønsker å samarbeide med næringsliv og organisasjoner slik at kulturminnene kan oppleves og brukes av så mange som mulig, sier Geiran, som blir Norges første kvinnelige riksantikvar, i en pressemelding fra Klima- og miljødepartementet.

Med Hanna Geiran får Riksantikvaren en direktør med solid lederfaring, sterk fagkompetanse og lang erfaring fra arbeidet med kulturminner, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone