Forhandlingssjefen blir direktør for arbeidsgiveravdelingen

Ingrid B. Tenfjord Foto: KA
Publisert: 14/03/2018
Ingrid B. Tenfjord (39) er ansatt som direktør i arbeidsgiveravdelingen i KA. Hun kommer fra jobben som forhandlingssjef i samme avdeling.

– Jeg gleder meg veldig. Etter å ha jobbet med kirkelig arbeidsliv i flere år, er det svært spennende å få ansvaret for KAs arbeidsgiveravdeling i denne omskiftende tiden for Den norske kirke. Ettersom jeg har jobbet i avdelingen i flere år vet jeg at dette er en gjeng med meget kompetente medarbeidere som er villige til å stå på for å gjøre vår del til beste for et profesjonelt, attraktivt og bærekraftig arbeidsliv på sektoren, sier Tenfjord.

Hun kom til KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter i 2009 og ble først ansatt som spesialrådgiver og advokat. I 2012 gikk hun inn i stillingen som forhandlingssjef.

Ekstremt kunnskapsrik på arbeidsrett

Fra 15. mars overtar hun direktørstillingen i arbeidsgiveravdelingen etter Marit Halvorsen Hougsnæs, som siden 1. februar har vært administrerende direktør i KA. Hougsnæs sier dette om sin arvtaker i arbeidsgiveravdelingen:

– Jeg kjenner Ingrid gjennom mange års samarbeid. Hun har arbeidet i KA siden 2009 og kjenner derfor utfordringene i det kirkelige arbeidsliv godt. Hun er ekstremt kunnskapsrik innenfor det arbeidsrettslige felt og er utrustet med stor arbeidskapasitet, grundighet og et utpreget godt humør. Jeg er trygg på at arbeidsgiveravdelingen, som på mange måter representerer mye av selve kjernevirksomheten i KA, er i de beste hender med henne som ny leder.

Ingrid B. Tenfjord er cand.jur. fra Universitet i Oslo og har også tatt emner innenfor psykologi og journalistikk. Hun har advokatbevilling og har tidligere jobbet i advokatfirma. Tenfjord er opprinnelig fra Tennfjord i Haram kommune på Sunnmøre, men bor nå i Oslo med samboer og to barn.

Første fellesoppgjør på kirkelig sektor

KA organiserer 511 arbeidsgivere med kirkelig forankring. Blant disse er alle de 416 fellesrådene i Den norske kirke, Kirkerådet (bispedømmene og sentralkirkelig ansatte), KIFO, IKO, Kirkelig ressurssenter, Søndagsskolen og KABB. KAs medlemmer har til sammen 9.000 ansatte, og KA har partsforhold til 22 arbeidstakerorganisasjoner.

I juni er det hovedtariffoppgjør for ansatte i Den norske kirke. Årets oppgjør er det første med felles forhandlinger for begge arbeidsgiverlinjene i kirken, og med egne forhandlinger for organisasjonsmedlemmer. Inntil videre vil Tenfjord også ivareta rollen som forhandlingssjef, men det tas sikte på å rekruttere en ny person i denne stillingen så snart som mulig.

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone