Nå er det Marit som er sjefen

Publisert: 01/02/2018
Fra og med 1. februar er Marit Halvorsen Hougsnæs administrerende direktør i KA.

– Jeg har vært mellomleder i 25 år. Nå har jeg lyst til å prøve meg i en topplederjobb, sa hun til staben under det månedlige «husmøtet» i organisasjonen.

Dette var hennes første dag som øverste leder i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter. Frank Grimstad hadde sin siste dag som administrerende direktør 31. januar, etter 28 år ved KA-roret.

Hougsnæs har vært tilknyttet KA siden 1998. I 2010 ble hun direktør i organisasjonens arbeidsgiveravdeling, og fra og med 1. februar 2018 er hun altså øverste leder.

– KA er en for viktig organisasjon til å overlate til hvem som helst, sa Hougsnæs – med et tydelig glimt i øyet – til medarbeiderne om hvorfor hun søkte på toppjobben da Grimstad varslet sin avgang i fjor høst.

– Mye er i bevegelse

De nærmeste månedene har den nye lederen et mål om å konsolidere organisasjonen, blant annet ved å få på plass en etterfølger til seg selv som leder av arbeidsgiveravdelingen. Oppfølgingen av høringen om ny trossamfunnslov blir også sentral tiden som kommer. På ekstraordinært landsråd i KA i april skal ny strategisk plattform vedtas, og det ligger flere andre viktige saker i løypa.

Marit Halvorsen Hougsnæs varsler ingen radikale grep i organisasjonen med det aller første.

– Samtidig er det mye som er i bevegelse på vårt felt, så vi må være innstilt på å forandre oss i takt med medlemmenes behov, økonomiske rammevilkår og politiske signaler, sier hun.

Glad for tilliten

Marit Halvorsen Hougsnæs kommer opprinnelig fra Notodden, men bor nå i Bærum. Hun er gift og har tre voksne døtre. Hun er utdannet teolog og har arbeidet som prest i to perioder. Hun har også jobbet tolv år i Kirkerådet, i tillegg til årene i KA.

– Arbeidslivet, religionspolitikken og Den norske kirke er i forandring. Dette er krevende for alle, særlig for dem som sitter i lederposisjoner. Det trengs styringsmessig forankring og kirkelig fotfeste, men også våkenhet for det som er i emning. I lys av dette er jeg stolt og glad for den tilliten som ligger i styrets beslutning, sa hun etter at ansettelsen som administrerende direktør var et faktum.

– Bred kirkepolitisk plattform

Styreleder i KA, Hege Hovland Malterud, uttalte blant annet dette:

– Marit Halvorsen Hougsnæs har kunnskap og kompetanse på alle relevante fagområder, og hun har et sterkt arbeidsgiverpolitisk og folkekirkelig engasjement. Hun kjenner kirkelandskapet godt og har en bred kirkepolitisk plattform. I henne får KA en toppleder som vil bygge kompetanse i organisasjonen som kan understøtte styringsorganene i kirken.

KA organiserer over 500 arbeidsgivere innenfor Den norske kirke og kirkelig virksomhet. Blant disse er alle de 416 fellesrådene, Kirkerådet, KIFO, IKO, Kirkelig ressurssenter, Søndagsskolen og KABB. KAs medlemmer har til sammen 9.000 ansatte, og KA har partsforhold til 22 arbeidstakerorganisasjoner. KA har drøyt 30 ansatte.

Les intervju med Frank Grimstad: Pakker ned kontoret etter 28 år som KA-sjef

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone