«Norske kirker er ikke blitt moskeer»

Publisert: 18/01/2018
Terje Tvedt hevder at «kirker ble ombygd til moskeer» som en del av kirkens plan for å importere islam til Norge. Det må han enten dokumentere eller dementere, skriver KAs Frank Grimstad og Mellomkirkelig råds Einar Tjelle i et innlegg i Dagen.

«Med sin dialoglinje skapte Den norske kirke og kristenledere aksept for islam i Norge. Hverken terroraksjoner eller kristenforfølgelse i Midtøsten rokket ved denne linjen. Dette er blant de mange påstandene som fremkommer i Terje Tvedts nye bok ‘Det internasjonale gjennombruddet’», skrev Dagen 6. januar.

I boka hevder Tvedt blant annet også: «Selv noen kirker ble ombygd til moskeer, og Folkets Hus ble omgjort fra steder der arbeiderne samlet seg til kamp, til steder der muslimer samlet seg til bønn.»

I et innlegg i Dagen imøtegår administrerende direktør Frank Grimstad i KA denne påstanden sammen med Einar Tjelle, som er assisterende generalsekretær i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke.

«Det finnes ingen samlet oversikt over kristne gudshus som er tatt i bruk til andre formål. Etter noen runder på Kirkens hus, der de som kjenner kirkebyggfeltet best jobber, er vi kommet fram til at én, ett bedehus og ett kapell (eid av en stiftelse) er overtatt av muslimske forsamlinger», skriver de to.

Les hele innlegget i Dagen.
 

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone