«Barns tro må også telle»

: «Barn og unge har rett til opplæring i eiga tru», heter det i stortingsmeldingen om trosopplæringsreformen. Bildet er fra et LysVåken-arrangement. Foto: Trygve W. Jordheim
Publisert: 22/12/2017
15-årsgrense for offentlig tilskudd til trossamfunn kan peke fram mot en religionspolitikk der barns tro blir et ikke-anliggende, skriver Trygve W. Jordheim i KA og Marianne Uri Øverland ved IKO i et felles innlegg i Vårt Land.

I regjeringens forslag til ny trossamfunnslov er aldersgrensen for å bli regnet som tilskuddstellende medlem i tros- og livssynssamfunn, satt til 15 år. Dette er begrunnet i «forenklings- og likebehandlingshensyn».

I et felles debattinnlegg i Vårt Land torsdag går KAs kommunikasjonssjef Trygve W. Jordheim og IKOs direktør Marianne Uri Øverland ut mot denne delen av lovforslaget.

«Gjennom en 15-årsgrense for tilskudd risikerer de folkevalgte å signalisere at barn ikke er fullverdige medlemmer i sitt trossamfunn. Et slikt punkt kan også tolkes i retning av at barn og unge må beskyttes mot religion. Vi mistenker ikke regjeringen for å ville sende et slikt signal. Lovforslaget kan likevel på sikt bli tolket og brukt til nettopp det, og det vil være uheldig», skriver de.

Les hele innlegget her

Del i sosiale medier:
Relaterte lenker

Powered by Cornerstone