Ny tariffavtale for organisasjoner

Marit Halvorsen Hougsnæs er direktør i arbeidsgiveravdelingen i KA. Foto: Hilde Kristin Klungrehaug
Publisert: 27/04/2017
«Jeg er fornøyd med at KA nå har fått på plass en egen tariffavtale for våre organisasjonsmedlemmer.» Det sier Marit Halvorsen Hougsnæs etter at det nå er enighet om en egen tariffavtale for organisasjoner i KA.

Hougsnæs viser til at organisasjonsmedlemmene lever under andre rammebetingelser enn kirkelige organer og har lenge etterlyst å få dette på plass. Hougsnæs er direktør i arbeidsgiveravdelingen i KA.

Avtalen gjelder medlemmer av KA som ikke er organer i Den norske kirke. Rettssubjektet Den norske kirke, fellesråd, menighetsråd og barnehagene i KA berøres ikke av denne avtalen.

Organisasjonsmedlemmene har først og fremst hatt utfordringer med pensjonsordningen i gjeldende tariffavtale. KAs avtaleverk har hatt tariffestet offentlig tjenestepensjon. I den nye avtalen for organisasjonsmedlemmer, legges såkalt hybridpensjon utfra Lov om tjenestepensjon til grunn. 

«Dette gir organisasjonene økt forutsigbarhet og en pensjonsordning tilpasset deres virksomhet,» sier forhandlingssjef Ane Nore Nyhus som også takker arbeidstakerorganisasjonene for konstruktive forhandlinger.

Ny tariffavtale for organisasjonerAne Nore Nyhus er fungerende forhandlingssjef i KA. Foto: Hilde Kristin KlungrehaugTariffavtalen skal nå til uravstemning blant KAs organisasjonsmedlemmer.  Avtalen forutsetter videre at KA blir deltaker i Fellesordningen for AFP, og at tariffavtalen blir godkjent av Fellesordningen for AFP.

Avtalen trer i kraft 1. januar 2018.

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone