”Velsigna de evige ordan om håp og ei utstrakt hand”

Publisert: 22/12/2011
Frank Grimstad bruker ord fra Nordnorsk julesalme til å takke for felles opplevelser, møter og diskusjoner i 2011 - og invitere til samarbeid og god dialog i året som kommer.

Ordene i tittelen er hentet fra Trygve Hoffs ”Nordnorsk julesalme” som, ikke minst denne adventstiden i Moddis rå og intense tolkning, har satt seg som en god tolkning av hva julen handler om.

”Velsigna de evige ordan om håp og ei utstrakt hand”Advent er en flott tid for ettertanke, men også en krevende og arbeidsintensiv tid for mange i kirken.

I pressen har det vært fokusert på at antallet besøkende på julaften, har gått ned. Det er nok riktig, men samtidig tror jeg vi har tatt adventsiden tilbake med konserter og gudstjenester. Det er ikke sikkert det er en dårlig utvikling.

2011 har vært et spennende år. Kirkeordningsdebatter, forberedelse av gudstjenestefornyelse, og trosopplæringsreformen over fra forsøk til driftsfase. 2011 var også året da kirkehuset og kirkestedet viste sin symbolkraft når katastrofen rammet.

Vi i KA takker for felles opplevelser, møter og diskusjoner i 2011.

Hva så med 2012?

Tiltross for hvileskjær i bevilgningene til trosopplæring og varierende kirkeøkonomi lokalt, er det mye engasjement og kreativitet å spore.
Vi i KA gleder oss til å møte nyvalgte medlemmer av menighetsråd og fellesråd på kursrunden på nyåret. Oppgaven vi står felles om, handler om god og strategisk forvaltning av menneskelige og økonomiske ressurser.

I 2012 vil også fokuset ytterligere bli skjerpet på hvordan vi vil at kirken skal se ut i fremtiden. Det er både en spennende og krevende øvelse. Det setter krav til åpenhet og debattkultur. KA har valgt å lage et samtalehefte om fremtidens kirkeordning som blir presentert på kursene. Vår målsetting har vært å dra flest mulig med i en samtale om hvordan vi skal organisere kirken for at den skal ”forblive Norges Folkekirke”. Målet bør være at vi lager verdens beste kirkeordning. Intet mindre!

2012 blir spennende og utfordrende. Vi håper vi fra KA s side skal møte det med humør, kompetanse og engasjement. Engasjement for enkeltmennesker og for den kirke vi er satt til å tjene.

Det er et felles ansvar å være med å forme den kirke som i nye hundreår kan gi mennesker ”håp og ei utstrakt hand”

Med ønske om en velsignet julehøytid og et godt nytt år!

Frank Grimstad
 

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone