LANSERER KA KONSULENT:

Samler og spisser konsulentvirksomheten i KA

Linn Maria Kierulf, Anders Kirkebø Giske (i midten) og Jens A. Bjelland er sentrale i arbeidet med å samle og videreutvikle en del av medlemstilbudet i KA under paraplyen KA Konsulent. Foto: KA
Publisert: 19/06/2024
KAs medlemsvirksomheter etterspør stadig flere tjenester. Nå samles de mest etterspurte tilbudene under vignetten KA Konsulent.

 – KA skal være en kunnskapsvirksomhet, som leverer på spesialisert kompetanse som våre medlemmer ikke har anledning til å holde seg med selv, sier direktør for politikk, ledelse og innovasjon i KA, Jens A. Bjelland.

– Vi opplever at tilbydere innen konsulenttjenester som kirkelige og ideelle virksomheter har bruk for ofte kan for lite om sektoren eller er for dyre. Med dette ønsker vi å tydeliggjøre at vi kan levere mange av tjenestene medlemsvirksomhetene etterspør, forteller han.

KA Konsulent er altså ikke en ny avdeling i KA, men en paraply som samler og tydeliggjør for medlemmene hvilke tjenester organisasjonen tilbyr, hvordan de er organisert, hvem i KA man kan kontakte for å bestille eller lære mer, og hvordan det prises.

Flere tjenester kommer

– Vi lanserer nå noen produkter, hvorav det eneste virkelig nye er Økonomisk referansemåling for kirkelige fellesråd. Men utover høsten og i 2025 ønsker vi å tilby flere og også nye tjenester, sier koordinator for KA Konsulent, Linn Maria Kierulf.

Kierulf er en av KAs mest etterspurte konsulenter og tar oppdrag innen stabsutvikling, konflikthåndtering og lederveiledning. Nå får hun selskap av spesialrådgiver for økonomi og statistikk, Anders Kirkebø Giske. Sammen med Øystein Dahle og Jens A. Bjelland har han utviklet det nye produktet som nå lanseres.

Økonomisk referansemåling nytt produkt

– Helt siden jeg kom til KA har jeg kartlagt alt jeg har kunnet finne av statistikk og regnskapsdata om Den norske kirke og kommuner, sier Giske.

– For ett års tid siden begynte vi å utvikle en statistikkmodell som gjør det mulig å sammenlikne de kommunale tilskuddene et fellesråd får, med en gruppe sammenlignbare fellesråd. Nå er det utviklet til en tolv siders økonomirapport som kan bestilles fra oss for 7.500 kroner og brukes i dialogen med kommunen, avslutter Giske.

Les mer om KA Konsulent.

Les mer om økonomisk referansemåling for kirkelige fellesråd.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone