KA er blitt medeier i Kristelig Pressekontor

KPK-redaktør Stein Gudvangen (til venstre) kunne torsdag ønske Hovedorganisasjonen KA og kommunikasjonsdirektør Trygve W. Jordheim velkommen med på laget. Foto: Kjersti McElwee, KPK
Publisert: 26/04/2024
Generalforsamlingen i KPK godkjente enstemmig Hovedorganisasjonen KA som medeier. – Naturlig å være del av dette fellesskapet, sier KAs Trygve W. Jordheim.

Tekst: Kristelig Pressekontor

Etter godkjenning fra de øvrige 30 eierne under generalforsamlingen 25. april, ble KAs medlemskap i foreningen Kristelig Pressekontor markert med en kort signeringsseremoni.

Med humoristisk henvisning til lignende markeringer i toppfotballens verden, undertegnet kommunikasjonsdirektør Trygve W. Jordheim på vegne av KA, mens redaktør Stein Gudvangen signerte for Kristelig Pressekontor. Jordheim ble så den første til å motta KPKs nyproduserte t-skjorte med KPK-logoen på brystet.

– Heier på fellestiltakene

KA er hovedorganisasjon for kirkelige og ideelle virksomheter. Alle virksomheter i Den norske kirke er medlemmer. Det samme gjelder blant annet Kirkens SOS, Misjonsselskapet, KABB, K-stud og Norges Kristne Råd.

 – KA heier på fellestiltakene i vår sektor. Fra før er vi medeiere i Knif og i Mentor Medier, og vi er medlem av K-stud. Det er også naturlig for oss å bli en del av KPK-fellesskapet, kommenterer Jordheim.

  – Vi er opptatt av at Kristen-Norge dekkes godt journalistisk og at det er konkurranse om de viktige sakene. Det er bra å se at både Vårt Land og Dagen ønsker å være nyhetsledende i sektoren, og så er KPK et fint supplement, sier han videre og legger til at det vil være nyttig for KA å få tilgang til Kristelig Pressekontors bildebase.

– Oppløftende for KPK

– Det er oppløftende for KPK at KA vil være medeier og gjennom dette styrke oss både økonomisk og på andre måter. Trygve W. Jordheim er en erfaren pressemann som også har flere år bak seg på kommunikasjonssiden. Han har allerede før KA nå ble formelt godkjent som eier, kommet med gode innspill til KPK. Det har vært nyttig for en liten nyhetsredaksjon, og vi ser med glede på denne signeringen, sier KPK-redaktør Gudvangen.

FAKTA: Kristelig Pressekontor (KPK)

  • Kristelig Pressekontor er et redaksjonelt uavhengig nyhetsbyrå med to ansatte.
  • Dannet i 1914 på initiativ fra lederne i de lutherske organisasjonene. I dag har KPK 31 medlemmer, omtalt som eiere.
  • Leverer stoff til Vårt Land, Dagen, lokalaviser og menighetsblader.
Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone