Positivt møte om kirkebygg

Fra venstre: Eksp.sjef Ingrid Vad Nilsen, statssekretær Bård Folke Fredriksen, avd.dir Ellen Ur, adm. dir i KA Frank Grimstad, styreleder i KA Eigil Morvik, styreleder i KS Gunn Marit Helgesen, fylkesleder KS Vestfold Hilde Hoff Håkonsen, områdedirektør KS Lasse Jalling. Foto: Øyvind Håbrekke
Publisert: 30/08/2016
"Det er et tydelig signal at KA og KS står sammen i et budskap om sterkere statlig bidrag for å ta vare på de nasjonale verdiene i kirkebyggene." Det sier Eigil Morvik, styreleder i KA. Ledelsen i KA og KS møtte i dag statssekretær Bård Folke Fredriksen i Kulturdepartementet for å gi innspill til arbeidet med å følge opp Stortingets vedtak om en strategi for særlig viktige kirkebygg.

"Vi møtte en statssekretær som viste interesse og var positiv til en videre dialog.

I lys av Stortingets vedtak har vi forventninger om at Kulturministeren tar initiativ til å utarbeide en strategi som gir et løft for dette feltet," sier Morvik videre.

Møtet fant sted på bakgrunn av et felles brev fra KS og KA har sendt kulturministeren etter Stortingets vedtak i desember. Gunn Marit Helgesen understreket i møtet at KS og KA sammen ønsker å bidra med innspill til departementets videre arbeid.

I det omtalte vedtaket ber Stortinget regjeringen utarbeide en forsterket strategi for særlig viktige kirkebygg. Les mer om vedtaket og brevet fra KS og KA her.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone