Ledere invitert til lokalkirkelig nettverksmøte

Startskuddet for arbeidet var møtet mellom tolv fellesrådsledere som møttes under Kirkemøtet i januar
Publisert: 03/03/2017
En arbeidsgruppe har nå invitert 27 ledere av kirkelige fellesråd til nettverksmøte for å drøfte organisering av lokalkirkelige interesser i Den norske kirke. «Et positivt initiativ fra fellesrådslederne,» sier Frank Grimstad i KA.

Både Vårt Land og Dagen har tidligere omtalt initiativet fra lederne av kirkelige fellesråd i Sandnes og Stavanger om å etablere et nasjonalt nettverk for å ivareta soknenes interesser i Den norske kirke (Dnk).

Startskuddet på dette arbeidet ble gitt da tolv ledere av de største fellesrådene møttes under Kirkemøtet i januar. Her var det unison oppslutning om behovet for en sterkere felles organisering av lokalkirkelige interesser i Dnk. En arbeidsgruppe bestående av lederne i Sandnes, Stavanger, Oslo og Bergen fikk i oppdrag å lede det videre arbeidet.

Nå har arbeidsgruppen ved Geir Mykletun (leder i Sandnes kirkelige fellesråd) som et neste skritt sendt ut invitasjon til nettverksmøte for lederne av 27 kirkelige fellesråd. Møtet finner sted 31. mars og hovedsaken vil være å avklare om og hvordan man går videre med arbeidet om å etablere et nasjonalt nettverk for å ivareta lokalkirkelige interesser i Dnk.

De 27 som nå inviteres er ledere for kirkelige fellesråd i landets 25 største kommuner, samt lederne i stiftsbyene Molde og Hamar.

«Dette er ledd i en naturlig utvikling. Vi setter pris på at arbeidsgruppen har ønsket en god dialog med KA og vil arbeide innenfor rammen av KAs organisasjon. KA har ved det nye rettssubjektets medlemskap en endret rolle og det vil være nyttig for oss at lokalkirkelige interesser på denne måten møtes og tydeliggjør sine kirkepolitiske posisjoner. Det vil også representere en positiv videreutvikling av de demokratiske prosessene i Dnk.» Det sier Frank Grimstad, administrerende direktør i KA.

Det er også planlagt et nytt møte i forlengelsen av KAs storkommunekonferanse i mai.
 

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone