Lanserer eget kurs for verneombud i Den norske kirke

Linn Maria Kierulf fra KA er en av foredragsholderne på kurset. Foto: KA
Publisert: 14/11/2023
Kurset dekker kravet i arbeidsmiljøloven om 40 timers opplæring.

Oppdatering 24. november: Kurset er fulltegnet!

Når det nye kurset for verneombud går av stabelen etter nyttår, vil det være første gang KA kjører et kurs med dette omfanget.

– Det finnes mange HMS-kurs fra ulike tilbydere, men dette har vi laget spesielt for Den norske kirke, sier Linn Maria Kierulf.

Hun er spesialrådgiver og nestleder i KAs avdeling for politikk, ledelse og innovasjon. Hun har bred erfaring innen arbeid med arbeidsmiljø, arbeidsveiledning, lederveiledning og stabsutvikling, og vil være en av foredragsholderne på kurset.

Skaper anvendelig kunnskap

– Verneombudene er viktige i arbeidet med å skape gode arbeidsplasser i Den norske kirke, og KA har kompetanse på HMS-feltet for denne sektoren, fortsetter Kierulf.

Omfanget av kurset vil være 40 timer, fordelt på to samlinger over totalt fire dager. Mellom de to samlingene vil deltakerne få en oppgave de skal gjennomføre før neste samling.

– Forhåpentlig gjør det at HMS-kunnskapen kan anvendes kort tid etter at den er presentert, og vi kan ta opp erfaringene deltakerne har tillegnet seg i neste kursbolk, sier spesialrådgiver Kierulf. 

Kurset dekker kravet i arbeidsmiljøloven om opplæring i HMS på arbeidsplasser i Den norske kirke for verneombud. Her vil man gå igjennom grunnleggende lovverk og HMS-arbeid.

Tar opp utfordringer og konflikter

Lanserer eget kurs for verneombud i Den norske kirkeKURSHOLDER: Lisa Jensen JåmaFoto: KA

Kurset vil omhandle særlige arbeidsmiljøutfordringer i Den norske kirke, arbeidsmiljøfaktorer, konfliktforståelse, varsling, likestillings- og mangfoldsarbeid, ytringsklima og rolleavklaring. Det vil også omhandle særlige utfordringer knyttet til bygg og gravplass.

– Målgruppen for kurset er verneombud i Den norske kirke, både rettsubjektet Den norske kirke og, medlemmer av arbeidsmiljøutvalg og ledere, avslutter Kierulf. 

Kursholdere vil være Carsten Furuseth (KA), Hilde Fylling (nasjonalt verneombud i rettsubjektet Den norske kirke), Ingrid Tennfjord (KA), Lisa Jåma (KA), Håvard Sporastøyl (rettsubjektet Den norske kirke) og Linn Maria Kierulf (KA). 

Les mer om kurset og meld deg på her. Påmeldingsfrist er 1. desember.

 

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone