Kundene har fått tilbake 23 millioner på fire år

Leder i styringsgruppa for KA Kirkeforsikring, Knut Are Hole (t.v.), og Svein Rødskog, administrerende direktør i Knif Trygghet Forsikring. Foto: Lasse Lund/Knif Trygghet
Publisert: 30/03/2023
Så lenge de store brannene uteblir, kan KA Kirkeforsikring fortsette å tilbakebetale litt av premien til kundene. For 2022 er summen 3,4 millioner.

Med et bortimot skadefritt 2021 kunne KA Kirkeforsikring for et drøyt år siden feire ti år uten kirkebranner, og den gode trenden fortsatte i 2022. Dermed fortsetter også praksisen med tilbakebetaling av noe av forsikringspremien.

– Forsikringsordningen må ha tilstrekkelig egenkapital til å kunne betale ut erstatning dersom noe dramatisk skulle skje. Når kundene er flinke og heldige, slik at det ikke blir store erstatningsutbetalinger, er vi i en situasjon der vi kan la noe av forsikringspremien gå tilbake til dem, sier Svein Rødskog, administrerende direktør i Knif Trygghet.

Bidrar til bevaring

KA Kirkeforsikring ble opprettet i 2005 og er et samarbeid mellom Knif Trygghet Forsikring og KA, der førstnevnte forvalter ordningen. Til tross for enkelte mindre utbetalinger, kunne ordningen for noen år siden begynne å gi noe av overskuddet tilbake til kundene. Denne praksisen startet med forsikringsåret 2019, altså i 2020.

Med 3,4 millioner i tilbakebetaling for 2022 er totalsummen nå oppe i 23,1 millioner.

– Formålet med KA Kirkeforsikring er ikke først og fremst å tjene penger, men å gjøre kirkeforsikring tilgjengelig til en best mulig pris og å bidra til å ta vare på disse viktige byggene. Her er det store behov, og vi er glade for å kunne bidra litt, sier Knut Are Hole, leder i styringsgruppa for KA Kirkeforsikring.

Økende andel av markedet

KA Kirkeforsikring er størst i Norge på sitt felt og har i løpet av de siste par årene økt markedsandelen fra 73 til 77 prosent.

– Vi ser at flere er kommet til etter at vi begynte med tilbakebetaling av forsikringspremie, og vi tror at dette er noe som bidrar til at flere velger oss. Det synes vi er veldig gledelig, sier Svein Rødskog i Knif Trygghet Forsikring.

Les mer om KA Kirkeforsikring.

Del i sosiale medier:
Relaterte lenker

Powered by Cornerstone