Misjonsselskapet blir medlem i KA

– Vi hører naturlig hjemme i KA, sier generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap, Helge S. Gaard - her sammen med KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs. Foto: Helge S. Mathisen/KA
Publisert: 04/05/2022
– Tilgangen på attraktive møteplasser, samvirke med annen kristen virksomhet samt KAs kompetanse på området gjør at vi nå går inn som medlem, sier NMS-general Helge S. Gaard.

– NMS er en norsk misjonsorganisasjon med fortsatt stor internasjonal virksomhet, samtidig er vi en del av kirkelig sektor i utvidet forstand. Mye av vårt arbeid for å skape misjonsengasjement, innsamlingsarbeid og åpne opp for et gjensidig verdensvidt fellesskap, er inn mot menigheter i Den norske kirke. Slik sett hører vi naturlig hjemme i KA, sier generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap (NMS), Helge S. Gaard.

Norges eldste misjonsorganisasjon

Styret i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter godkjente denne uken NMS’ søknad om medlemskap. Norges eldste misjonsorganisasjon, med til sammen 160 fast ansatte, blir dermed det største av de KA-medlemmene som ikke formelt er en del av Den norske kirkes struktur.

NMS har frem til nå vært medlem av Virke.

– Tilgangen på attraktive møteplasser og samvirke med annen kristen virksomhet er det som gjør at vi nå går inn i KA, i tillegg til den kompetansen de har på problemstillinger og rammevilkår som er særegent for vår type virksomhet, sier Gaard.

Avtale med mer enn 500 menigheter

NMS er en selvstendig misjonsorganisasjon som tradisjonelt har hatt et tett forhold til Den norske kirke. Generalsekretær Gaard understreker at forholdet til Dnk er viktig for NMS.

– En stor del av våre støttespillere er også aktive i menighetene i Den norske kirke. Mer enn 500 menigheter av disse har gjort avtale om å støtte misjonsarbeid gjennom oss.

– Betyr medlemskapet i KA at NMS nærmer seg Den norske kirke ytterligere?

– Nei, dette endrer ikke vår relasjon til Den norske kirke, sier Gaard.

–  NMS har en helt naturlig plass hos oss

Administrerende direktør i KA, Marit Halvorsen Hougsnæs, gleder seg over tilveksten.

– Vi er veldig glade og stolte over å ønske NMS velkommen inn i KA-fellesskapet. NMS er en stor frivillig organisasjon, forankret i og med bred kontaktflate inn mot Den norske kirke – og med lang og stolt historie. Vi tenker at NMS har en helt naturlig plass hos oss, sier Hougsnæs.

– Som eneste hovedorganisasjon i Norge med spisskompetanse på kirke, tro og livssyn, ønsker vi å bidra til å videreutvikle fellesskapet mellom kirkesamfunn og organisasjoner, som alle er viktige aktører i sivilsamfunnet, påpeker KA-sjefen.

Stadig nye medlemmer i KA

Det Norske Misjonsselskap ble stiftet i Stavanger i 1842 og er organisert som et konsern bestående av NMS, NMSU, NMS Drift AS, NMS Eiendom AS. Ungdomsorganisasjonen er NMSU er en medlemsorganisasjon med eget styre.

Med innmeldingen fra NMS har KA nå 14 medlemmer som ikke er organer i Den norske kirke. To av disse, Kirkens SOS og Kirkelig gravferdshjelp, kom inn i KA-fellesskapet i 2021.

LES OGSÅ: Dette får dere som medlem i KA

Del i sosiale medier:
Relaterte artikler

Powered by Cornerstone