Har satt dato for lønnsoppgjøret i kirken

Anne Cecilie Andresen, forhandlingssjef i KA. Foto: KA
Publisert: 31/03/2022
Første forhandlingsdag i hovedtariffoppgjøret i Den norske kirke blir 27. september.

KA og arbeidstakerorganisasjonene på kirkelig sektor er blitt enige om at årets hovedtariffoppgjør skal finne sted i høst. Datoene er tirsdag 27. september, tirsdag 11. oktober og mandag 24. oktober. Vanligvis finner forhandlingene sted i juni.

– At vi går i gang først i slutten av september, skyldes delvis den forskyvningen av som vi allerede ser konturene av i norsk arbeidsliv generelt, sier forhandlingssjef i KA, Anne Cecilie Andresen og viser blant annet til forhandlingsbruddet i industrien (frontfaget) i midten av mars.

– Pandemien som har lagt premisser for de to siste oppgjørene er en sentral del av bakteppet her, legger hun til.

Andresen peker på at årets oppgjør i Den norske kirke skal inneholde forhandlinger om felles lønnssystem og felles tilleggslønnssystem for alle ansatte. Dette gjør oppgjøret mer omfattende enn vanlig.

– Vi vil sikre at nødvendig arbeid og grundige forberedelser blir gjennomført før dette viktige hovedoppgjøret. Derfor har vi sammen med arbeidstakerorganisasjonene valgt å legge oppgjøret til høsten, sier forhandlingssjefen.

Hovedtariffoppgjøret for de av KAs medlemmer som ikke er organer i Den norske kirke («organisasjonsavtalen») finner sted etter at kirkeoppgjøret er sluttført.

SAMLESIDE: Følg hovedtariffoppgjøret 2022 her

Del i sosiale medier:
Relaterte artikler

Powered by Cornerstone