Opptatt av klima-omstilling i kirken? Vi ses 22. mars!

KAs klimakonferanse arrangeres i Kulturkirken Jakob. Bjørn Hallvard Samset, Sigrun Aasland og Hanna Geiran er blant bidragsyterne. Foto... Kulturkirken: Ole Kristian Brastad/CC BY 2.0. Samset: Anna-Julia Granberg, Blunderbuss. Aasland: Fotografene Kaja Bruskeland & Elen Sonja Klouman. Geiran: Øyvind Aase Fluge, Riksantikvaren
Publisert: 13/01/2022
På KAs klimakonferanse møter du blant andre klimaforsker Bjørn Hallvard Samset, Zero-leder Sigrun Aasland og riksantikvar Hanna Geiran.

– Med den nye, grønne hovedavtalen for hele KA-sektoren som bakteppe er målet for dagen å gi økt faglig innsikt og forståelse for verdens klimautfordringer og hvilke konsekvenser disse får for Norge, norsk arbeidsliv og vår sektor, sier KAs administrerende direktør Marit Halvorsen Hougsnæs.

Se detaljert program og med deg på her!

Headliner på nyskapningen KAs klimakonferanse er Bjørn Hallvard Samset. Han er seniorforsker ved Cicero senter for klimaforskning og er en del av FNs klimapanel.

Samset ble i 2018 tildelt Forskningsrådets pris «Årets formidler». Juryen karakteriserte ham som uredd og trakk frem at han er tydelig og en som mestrer de vanskelige debattene der forskning møter politikk, skriver Teknisk Ukeblad.

– Bidrar til et bedre ordskifte om klima og klimapolitikk

– Samsets bredde i aktiviteter og uredde formidling fra klimaforskning er imponerende og svært viktig. Stemmer som Samset er med på å bidra til et bedre ordskifte om klima og klimapolitikk, og prisen er en svært velfortjent anerkjennelse av hans arbeid, uttalte administrerende direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet da prisen ble tildelt, ifølge Ciceros nettside.

Også daværende statsråd for høyere utdanning og forskning, Iselin Nybø (V), gratulerte:

– Forskere som formidler så godt som Samset er viktige både for oss politikere og for folk flest. Vi trenger kunnskap for en opplyst debatt og for å ta gode beslutninger.

– Formidler komplekse temaer på en tydelig måte

En av de andre bidragsyterne på KAs klimakonferanse er Sigrun Gjerløw Aasland, som i fjor sommer ble ansatt som daglig leder i miljøstiftelsen Zero.

– Hun er faglig svært dyktig og formidler komplekse temaer på en tydelig og engasjerende måte. Det trengs i klimadebatten, og det trengs når Zero skal løfte frem de gode klimaløsningene Norge og verden trenger, uttalte styreleder Erik Sauar om ansettelsen av Aasland.

Riksantikvar Hanna Geiran kommer også til konferansen. Hun har jobbet hos Riksantikvaren i ulike stillinger siden 2005 og ble utnevnt til toppjobben i oktober 2018. Som Geiran leder arbeidet for Norges delegasjon til UNESCOs verdenarvkomité i tett samarbeid med Klima- og miljødepartementet og Miljødirektoratet.

Målgruppa for KAs klimakonferanse er alle som er opptatt av å gjøre kirkelig sektor mer klimavennlig, særlig ledere og tillitsvalgte i medlemsvirksomhetene samt representanter for arbeidstakerorganisasjonene sentralt.

Se detaljert program og med deg på her!

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone