Vil bidra til å løse sete-saken

F.v.: Ingrid Rosendorf Joys, Ingrid Vad Nilsen, Erhard Hermansen og Marit Halvorsen Hougsnæs har sendt brev til departementet. Foto: STL, Boe Mathisen/Kirkerådet, Gjermund Øystese/Norges Kristne Råd, KA.
Publisert: 26/01/2021
KA, Kirkerådet, Norges Kristne Råd og STL tilbyr seg å bistå i arbeidet med å utrede alternativer til reguleringen av «fastmonterte seter».

«Som mange deler av samfunnet, har tros- og livssynssamfunnene i Norge stilt seg lojalt bak regjeringens kamp mot smittespredning, og har høstet gode erfaringer. Men det har kostet, og behovet for religiøse fellesskap øker. Særlig krevende har den opplevde forskjellsbehandlingen trossamfunnene har blitt utsatt for vært krevende.

Derfor er vi godt fornøyd med at regjeringen har gitt Helsedirektoratet i oppdrag å utrede alternativer til reguleringen av ‘fastmonterte seter’. Dette arbeidet ønsker Den norske kirke, KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter, Norges Kristne Råd og Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn å gi innspill til», skriver disse i et felles brev til Barne- og familiedepartementet, under overskriften «Alternativer til ‘fastmonterte seter’ som gir likebehandling av tros- og livssynssamfunn».

Les hele brevet her.

I en tekst i forbindelse med oppdateringen av smittevernveilederen for Den norske kirke sist uke, skrev KAs administrerende direktør Marit Halvorsen Hougsnæs:

«I KA har vi de de siste par månedene brukt mye tid og krefter på å få regjeringen til å likebehandle kirker med kulturhus og andre forsamlingslokaler. Julekonsertsesongen ble svært amputert, da det ikke var tillatt med mer enn 50 publikummere i kirkene, mot 200 i lokaler med ‘fastmonterte seter’. Vi er glade for at trosminister Kjell Ingolf Ropstad nå signaliserer at departementet ønsker «en faglig forsvarlig regel, som er mer logisk og forståelig enn fastmonterte seter».

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone