Organisasjonsavtalen forhandles på fredag

IKO og IKO-forlaget er blant virksomhetene omfattet av KAs hovedtariffavtale for medlemmer som ikke er virkomheter i Den norske kirke. Bildet er fra lansering av boka "Jordvenn" på IKO-huset sommeren 2018. Foto: IKO
Publisert: 20/01/2021
Nå som kirkeforhandlingene er avsluttet, er det organisasjonenes tur til å gjennomføre hovedtarifforhandlinger.

KA har to hovedtariffavtaler: Én for virksomheter i Den norske kirke og én for andre medlemmer, også kalt organisasjonsmedlemmer.

Sistnevnte gjelder for IKO – kirkelig pedagogisk senter, IKO-forlaget, Frivillighetssentralen i Vestby, KIFO institutt for kirke-, religions- og livssynsforskning, Kristelig studieforbund, Hekta, Stiftelsen kirkelig ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep, Kirkepartner og Norske kirkeakademier.

– Organisasjonsavtalen forhandles normalt etter at avtalen for Den norske kirke er ferdig. På grunn av koronautsettelse i vår, brudd i oktober og meklingsbrudd og streik inntil helt nylig, er det først nå vi går i gang med hovedtariffoppgjøret for 2020 for de av våre medlemmer som ikke er en del av Den norske kirke, sier direktør i KAs arbeidsgiveravdeling, Ingrid B. Tenfjord.

Hovedtariffavtalen for Den norske kirke ble ferdigforhandlet hos Riksmekleren natt til 11. januar, og 15. januar med de fagforeningene som ikke var i streik. Uravstemning blant KAs Dnk-medlemmer gikk ut fredag 15. januar med svarfrist 31. januar.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone