Kirkelederkonferansen arrangeres i november 2021

Publisert: 05/11/2020
Datoene er klare: Kirkelederkonferansen 2020 blir til Kirkelederkonferansen 2021 og arrangeres i kombinasjon med Landskonferansen for kirkeverger.

Publisert 13. oktober. Oppdatert og redigert 5. november.

Det er nå bestemt at Kirkelederkonferansen blir arrangert 10.-11. november 2021. Landskonferansen for kirkeverger arrangeres 11.-12. november og starter idet Kirkelederkonferansen avsluttes.

– Vi oppfordrer alle, både de som var påmeldt og i år og andre i målgruppen, til å holde av disse dagene. Det er vårt inderlige håp at vi kan samles om ett år til en inspirerende konferanse med fellesskap, faglig påfyll og godt humør, sier administrerende direktør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter, Marit Halvorsen Hougsnæs.

Den nye konferansen skal holdes på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport. Målgruppen for Kirkelederkonferansen er ansatte og valgte ledere i Den norske kirke og KAs medlemsorganisasjoner.

Ble utsatt på grunn av korona

Kirkelederkonferansen (tidligere KAs høstkonferanse) skulle egentlig ha vært arrangert i oktober 2020, men ble til slutt besluttet utsatt.

– Etter en totalvurdering har vi kommet fram til at vi må utsette. Vi er lei oss for at konferansen ikke lar seg gjennomføre som planlagt nå i oktober, men de samlede signalene fra nasjonale myndigheter og kommuner og fra deltakerne tilsier at det ikke er riktig å arrangere en konferanse med folk fra hele landet nå, uttalte Marit Halvorsen Hougsnæs da avgjørelsen var tatt.

– Vi har jobbet lenge med programmet og vet at mange har gledet seg til endelig å kunne treffe andre kirkeledere, men smittevern og folks trygghet må gå foran alt annet, understreket KA-sjefen.

Kombinerer to konferanser i 2021

Beslutningen om å utsette arrangementet i ett år ble tatt etter råd både fra Norges kirkevergelag, Nettverk for Kirkelige Fellesråd, Kirkerådet og Bispemøtet.

– Vi har ønsket å holde spørsmålet åpent så tett opp til gjennomføringstidspunkt som mulig. Konferansen ble fulltegnet på få dager da vi åpnet for påmelding i juni. Det viser hvor sterkt behov mange har hatt for å kunne se fram til en felles samling etter dette spesielle halvåret, sa Hougsnæs.

Kirkelederkonferansen (tidligere KAs høstkonferanse) arrangeres annethvert år, og det samme gjelder Landskonferansen for kirkeverger. I stedet for å lage to potensielt konkurrerende konferanser høsten 2021, har KA sammen med styret i Norges kirkevergelag besluttet å kombinere Kirkelederkonferansen og Landskonferansen.

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone