Utsetter Kirkelederkonferansen til 2021

Publisert: 13/10/2020
Kirkelederkonferansen som skulle vært arrangert kommende uke, utsettes til november 2021.

– Etter en totalvurdering har vi kommet fram til at vi må utsette. Vi er lei oss for at konferansen ikke lar seg gjennomføre som planlagt nå i oktober, men de samlede signalene fra nasjonale myndigheter og kommuner og fra deltakerne tilsier at det ikke er riktig å arrangere en konferanse med folk fra hele landet nå, sier Marit Halvorsen Hougsnæs, administrerende direktør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter.

– Vi har jobbet lenge med programmet og vet at mange har gledet seg til endelig å kunne treffe andre kirkeledere, men smittevern og folks trygghet må gå foran alt annet, understreker KA-sjefen.

Kombinerer to konferanser i 2021

Beslutningen om å utsette arrangementet i ett år ble tatt tirsdag, etter råd både fra Norges kirkevergelag, Nettverk for Kirkelige Fellesråd, Kirkerådet og Bispemøtet.

– Vi har ønsket å holde spørsmålet åpent så tett opp til gjennomføringstidspunkt som mulig. Konferansen ble fulltegnet på få dager da vi åpnet for påmelding i juni. Det viser hvor sterkt behov mange har hatt for å kunne se fram til en felles samling etter dette spesielle halvåret, sier Hougsnæs.

Kirkelederkonferansen (tidligere KAs høstkonferanse) arrangeres annethvert år, og det samme gjelder Landskonferansen for kirkeverger. I stedet for å lage to potensielt konkurrerende konferanser høsten 2021, har KA sammen med styret i Norges kirkevergelag besluttet å kombinere Kirkelederkonferansen og Landskonferansen.

Det betyr at det legges opp til en tre dagers konferanse der deltakerne blir inndelt etter rolle/funksjon den siste dagen. Detaljene rundt dette vil komme senere.

Nye datoer kommer snart

Den nye konferansen skal holdes på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, samme sted som årets konferanse skulle ha funnet sted. Sannsynlig tidspunkt er uke 45 eller 46. Endelige datoer vil bli kommunisert på ka.no, i nyhetsbrev og direkte til alle som var påmeldt høstens konferanse.

Målgruppen er fortsatt ansatte og valgte ledere i Den norske kirke og KAs medlemsorganisasjoner.

– Vi oppfordrer alle, både de som var påmeldt og i år og andre i målgruppen, til å holde av disse dagene. Det er vårt inderlige håp at vi kan samles om ett år til en inspirerende konferanse med fellesskap, faglig påfyll og godt humør, sier Marit Halvorsen Hougsnæs.

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone