Lager digital konferanse for kirken i de største kommunene

Publisert: 29/04/2020
Ny lov, lobbyarbeid, koronaerfaringer og offentlige anskaffelser står på programmet når KA inviterer fellesrådene i kommuner med minst 30.000 innbyggere til Storkommunekonferansen 2020.

– Vi endrer kriteriene for å delta litt i år. Tidligere har invitasjon gått ut til fellesrådene i de 25 største kommunene, mens nå går den til alle med mer enn 30.000 innbyggere. Vi tenker at disse har en del fellestrekk og felles utfordringer som det er viktig å sette søkelyset på, sier Marit Halvorsen Hougsnæs, administrerende direktør i KA.

KAs storkommunekonferanse arrangeres 8. juni klokka 12.15 til 15.45. Målgruppen er fellesrådsleder og eventuelt nestleder, kirkeverge og eventuelt mellomledere samt prost. Konferansen blir digital, det vil si direktesendt fra Kirkens hus i Oslo, og det vil være mulig for alle deltakere å stille spørsmål og komme med innspill underveis.

Digital konferanse og fysisk møtested

– Vi oppfordrer de som deltar fra samme fellesråd til å være i samme rom under konferansen, slik at det blir både digital konferanse og et fysisk møtested samtidig – selvsagt i henhold til de smittevernreglene som måtte gjelde på dette tidspunktet, sier Hougsnæs.

På programmet står først en bolk om den nye trossamfunnsloven som trer i kraft fra kommende årsskifte. Hva er nytt, hva blir som før og hva hvilke endringer får betydning for lokalkirken? Avdelingsdirektør Øystein Dahle og seniorrådgiver Jens Bjelland Grønvold forklarer.

Ny lov og lobbytips

Marit Brandt Lågøyr er daglig leder i Agenda Rådgivning og tidligere rådgiver for KrF på Stortinget og seniorrådgiver i Zynk. Hun forteller om sitt arbeid og gir tips til hvordan kirken og andre ideelle aktører kan drive effektivt lobbyarbeid.

I løpet av mai vil KA kartlegge de siste månedenes erfaringer i de store fellesrådene. De mest interessante funnene vil bli lagt fram på konferansen.

«Hvordan kan vi som eiere av kirkebygg etterleve en forsvarlig bransjestandard ved planlegging og gjennomføring av vedlikeholdsprosjekter?» spør nyansatt advokat i KA, Marit Omland Nordbotten, før konferansen rundes av med nytt fra KA.

35 kommuner med 30.000 eller mer

Prisen på konferansen er den samme uavhengig av hvor mange som deltar fra hvert fellesråd.

Det er 35 norske kommuner med mer enn 30.000 innbyggere. 15 av disse er «nye» fra 1. januar i år på grunn av sammenslåinger i forbindelse med kommunereformen. Alle kirkeverger og proster får invitasjon direkte. Vi har ikke fullstendig oppdatert register over rådsledere ennå, så vi oppfordrer kirkevergene til å videresende invitasjonen til sine rådsledere.

Detaljert program og påmeldingsskjema ligger her.

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone